Lumi Yoga Teachers Club Presenterer Yogaprofilen

Yogaprofilen Stine Hegre

Navn: Stine Hegre

Studio: Joy Yoga og OnlinYoga.no

Sted: Oslo

Nettsted: JoyYoga.no og OnlineYoga.no 

 

Hvorfor startet du med yoga?

Jeg startet med yoga for å se om jeg kunne komme mer i kontakt med den fysiske kroppen, samtidig som jeg ønsket å bli mer bevisst på hvordan jeg rett og slett fungerte som menneske. Jeg så yoga som ett verktøy for å lære meg å kontrollere og forstå kroppen bedre og få kontroll over tanker og livet generelt. Jeg så noen bevege seg inn i de villeste poser og ble nysjerrig på hvordan den kontrollen på kroppen viste seg i andre områder av livet til de som praktiserte.

 

Hvordan har din yogapraksis endret livet ditt?

Min yogapraksis har blitt mitt liv. Så den har endret livet mitt ganske drastisk.  Fra å ha masse fysiske plager som gjorde det vanskelig for meg å gjøre de tingene jeg ønsket i hverdagen til å kunne bevege meg med så mye frihet og energi hver dag har jeg alt å takke yogapraksisen for. Fra å kjenne meg stiv, svak og begrenset til å kjenne meg åpen, sterk og fri har gitt livet nye dimensjoner!

 

Fortell oss om din yogalivsstil

Selv om jeg har en veldig synlig og fysisk yogapraksis så er det for meg å praktisere å være ett godt menneske en av de største delene av min hverdag. Å være bevisst på alt jeg putter i meg, har på meg og hvor de tingene kommer fra er viktig for meg. Så jeg jobber like aktivt med valgene jeg tar utenfor yogamatten som de valgene jeg tar på matten.

 

Hva gjør deg til en god yogalærer?

Jeg tror at i en så kompleks disiplin som Yoga så må man akseptere at man aldri kommer til å vite alt, verken om kroppen og de fysiske øvelsene eller alt annet som yoga er.  Så at jeg alltid lærer ut fra egne erfaringer og kun ting jeg forstår gjør meg til en «god yogalærer» om det er noe som heter det;) Å ikke ta på meg en rolle som yogainstruktør er viktig for meg, men bare være Stine som deler erfaringer om det yoga har lært meg så langt.

Stine Hegre

 

Hva er ditt mest minneverdige yogaøyeblikk?

Som mest minneverdige  øyeblikk er det definitivt da jeg praktiserte i soloppgangen med min kjære alene på stranden i Costa Rica. Det var så magisk, så enkelt og så naturlig å stå og gjøre solhilsner på en strand med lyden av bølger og fuglekvitter i bakgrunnen. Å bli påminnet at vært øyeblikk er en gave og å være fullt tilstede i det vi gjør.

 

Hvordan får du din yogapraksis til å passe inn i hverdagen?

Som nevnt så består min hverdag mye av å praktisere yamas og niyamas, men asana, pranayama og meditasjon praktiseres formiddager før eller etter tur med valpen vår «Pincha» . Jeg har lagt opp hverdager på den måten at all undervisning untatt i helger skjer på ettermiddager så jeg har formiddager og morninger til egenpraksis. Det finnes ingen bedre måte å starte dagen på en med yoga, om det så er bare noen runder med solhilsner og pust  så blir dagen en helt annen enn de dagene jeg av en eller annen grunn ikke praktiserer. Jeg prøver å sette av det jeg kaller «leketid» så ofte jeg kan, hvor jeg bare er kreativ og danser meg igjennom min egen lille flow fylt med inversjoner, bakoverbøyer og annet som setter meg i godt humør:)

Jeg avslutter også gjerne dagen med restorativ yoga etter en dag med undervisning.

 

Hva gjør du når du ikke praktiserer yoga?

Når jeg ikke fysisk praktiserer yoga eller underviser så går det som regel i tur med Pincha og Sebastian, planlegging av workshops og timer og innspilling av timer på YogaHytta, og veldig lite annet for å være helt ærlig. Jeg er lite sosial utenom klasser og workshops, men det blir jo en hel del av det da jeg jobber fulltid som yogainstruktør og har luksusen og møte så mange fantastiske mennesker på studioene og i klassene:) Alle ferier har også blitt til yogareiser for inspirasjon og fordypning av egenpraksis, men jeg kunne ikke tenkt meg å hatt det på noen annen måte.

 

Har du noen visdomsord du vil dele med oss?

Jeg vet ikke hvor vis jeg er med mine 28 år, men for meg har det vært utrolig viktig å ha det gøy med yogapraksisen, ikke la det bli noe du MÅ gjøre, men heller noe du gleder deg til og som du ser frem imot og noe som hjelper deg å sette pris på tilværelsen din. Jeg har aldri likt utrykket “ å finne seg selv”. Deg selv er ikke noen du finner ett sted, deg selv er noen du skaper med valgene du tar. Å bruke de fysiske utfordringene du kan finne i en yogapraksis til å minne deg på at du kan klare hva som helst så lenge du dedikerer deg til det og er åpen for mulighetene.

 

Hva vil du si for å motivere andre til å begynne med yoga?

At yoga er noe helt personlig så det passer for alle! I det samfunnet vi lever i tror jeg det er viktigere enn noen gang å praktisere noe som gjør at vi stopper opp å lytter til oss selv, til kroppen, til våre egne tanker og er istand til å separere tankene som kommer utenifra med de som er oss selv og vår egen mening. I ett samfunn hvor alle «svarene» på hvordan vi skal se ut, hvordan vi skal føle, hvordan vi skal leve livet vårt står i blader eller i andre medier.

Hvor ofte spør vi ikke andre (i god mening) om valg vi skal ta i vårt liv, istedenfor å stoppe opp å lytte til svarene som vi alle har i oss allerede. På den måten er det også lett å legge ansvaret for egen lykke og ulykke over på samfunnet eller andre mennesker fordi vi ikke tar valgene selv.

Med en jevnlig yogapraksis vil du ikke bare få bedre kontakt med kroppen din men også på hva du ønsker med livet ditt og hvem du egentlig er.

 

Noe annet du vil dele med oss?

Kanskje bare at yoga kan oppleves så forskjellig fra person til person, la yoga være din personlige reise og ikke la noen fortelle deg hvordan du skal oppleve din yogareise, bare nyt alle stier på veien og vit at det ikke er noe mål eller noen «finish line» i en yogapraksis.

©Fotografier av Sebastian Brosche

Legg igjen en kommentar