Lumi Yoga Teachers Club Presenterer Yogaprofilen

 portrett Siri
Navn: Siri Tuseth

Studio: Satya Yoga

Sted: Stavanger, Sandnes, Klepp og Jørpeland. Altså en del store og små fantastiske steder i Rogaland. I tillegg tilbyr vi bedriftsyoga til en rekke bedrifter og arbeidsplasser hver uke.

Nettstedsatyayoga.no

 

Hvorfor startet du med yoga?
Som mange andre tilfeldig. Bodde i København, og var nysgjerrig på alt som var annerledes og virket spennende ut fra hvor jeg hadde vokst opp. I tillegg merket jeg via capoeira at jeg var fleksibel, men hadde minimal styrke i en litt for bevegelig kropp, så det ville jeg jobbe med. I starten var yoga en fysisk greie, som skulle på en eller annen måte gi mening til en noe forvirret kropp på matten. Jeg studerte filosofi på det tidspunktet og begynte derfor tidlig i prosessen å glede meg over yogafilosofi, mer enn øvelsene på matten når jeg tenker tilbake. Jeg var nok mer komfortabel med hva hodet kunne finne ut av enn hva kroppen min faktisk klarte i starten. Men det trigget en trang til mer kroppsbeherskelse og ro.

 

Hvordan har din yogapraksis endret livet ditt?
Det er vanskelig etter mange år å se for seg en hverdag uten et yoga.

Jeg håper og tror at yoga har gjort meg til et mer reflektert menneske, både i møte med meg selv og andre. Og at dette fører til en større toleranse ovenfor mine egne og andres svake og sterke sider. En god venn sa til meg forleden dag at det å bli et helt menneske handler om å kunne godta også de sidene ved seg selv en egentlig vil gjemme bort eller bortforklare i møte med andre. Yoga hjelper meg med dette. I tillegg øver jeg meg på å være fornøyd, være tilfreds, også når endring og hardt arbeid er påkrevd.

Yoga hjelper meg definitivt til å kunne le av meg selv når jeg har gått på snørra og har stresset rundt på feil ting, eller dummet meg litt ut. Hver refleksjon, hver innover vendte beslutning er en ny start.

 

Fortell oss om din yogalivsstil
Jeg prøver hver dag på å være sensitiv, svak, sterk og le så mye jeg kan sammen med andre. Og jeg er jeg dyktig til å gråte en skvett når det trengs.

Jeg prater med folk som jeg finner klokere enn meg selv, slik at en skravlebøtte som meg klarer å holde fred og lytte til andre perspektiver på hverdagen. Jeg inspireres av godhet og kreativitet på livets mange arena. Samt jeg tror jeg er en ganske god mor. Jeg lever i en hytte store deler av året tett på naturen, og gledes over å følge dens forandringer. Samt det å faktisk må løpe ut på en utedo i regn og vind gjør noe med tilstedeværelsen i øyeblikket…haha.

 

Hva gjør deg til en god yogalærer?
Jeg er en god yogaelev når det gjelder å ville lære, bli utfordret og jeg praktiserer og leser mye. Dette smitter over forhåpentligvis i min undervisning. Jeg hadde en del skader og plager da jeg begynte med yoga og underveis i prosessen de første årene, noe som har gjort at jeg har utdannet meg mye for å ta vare på alle typer kropper.

Jeg har reist mye, og jobbet mye med folk i sorg og krise som sosionom, noe som gjør at mange føler seg hjemme på gulvet mitt uansett hvordan livet og hverdagen leves.

 

Hva er ditt mest minneverdige yoga-øyeblikk?
Når en fin, gammel indisk mann leste linjene i hånden min etter en ganske merkelig yogaworkshop på mange plan: Stay away from bitches! You are far too sensitive. Det la grunnlaget for Satya Yoga. Det gjorde at steget ut med å bygge opp mitt eget sted, studio og yogaskole kunne begynne fro alvor. Det at jeg etter mange år på yogamatten begynte å se viktigheten  av å trene opp en større tro på magefølelsen rundt hva som fungerer for den enkelte elev -og hvordan vi alle kan trene på å være hyggeligere med oss selv, og da mot andre.

Siri-action

Hvordan får du din yogapraksis til å passe inn i hverdagen?
Min yogapraksis er alt hva jeg gjør, spesielt hvordan jeg opptrer mot andre. Av og til går det riktig så bra, andre ganger så ramler jeg utpå i en feil tankerekke, jeg blir for nærtakende, lei meg, henger meg opp i feil ting…kort og godt er menneskelig i brystkassen. Så er det å praktisere asanas, pranayama eller lese litt filosofi som kan få ting på plass igjen. Begynne på nytt, og være tilfreds over hverdag og middager, innkjøp, lekser og det som hører til.

 

Hva gjør du når du ikke praktiserer yoga?
Jeg klatrer med kjæresten min og datteren min. Er mye ute på tur. Jeg jobber med kontorting …det tar vel mest tid skal jeg være ærlig…leser, elsker å jafse over 5 episoder av en serie på en frikveld hvis jeg kan. Skravler med noen av de fine folka jeg kjenner i telefonen, eller drikker et glass vin ute et sted.

 

Har du noen visdomsord du vil dele med oss?
Oi….Jeg støtter meg til Bhagavad Gita sitt budskap: Kjør på med en Universell Solidaritetsfølelse folkens! Jobb med deg selv når du blir redd eller i tvil. Så skal vi se at det går bra

 

Hva vil du si for å motivere andre til å begynne med yoga?
En av mine lærere sa at yoga er som en kjærlighetsrelasjon: Først kommer forelskelsen. Alt er fantastisk, alt den andre står for, sier, gjør er helt fenomenalt. Så kommer ekteskapet. Du må jobbe for at relasjonen holder seg sterk og sunn. Du blir speilet på reaksjoner og jobbing du kanskje ikke var klar for. Det krever tålmodighet, respekt og tid. Det er utrolig lett å begynne med yoga, men mange faller vekk da yogapraksisen begynner å åpenbare noe annet. Når du faktisk begynner å se deg selv på godt og vondt. Jeg skulle ønske at flere tok seg tid, og ikke var redd for akkurat den prosessen.

 

Noe annet du vil dele med oss?
Vil bare si at Satya Yoga er både et yogastudio og en yogaskole, så vi har både fordypningskurs og Teacher Training. Det er hyggelig å møte nye yogaentusiaster, så kom gjerne innom hvis du bor i nærheten, eller er på besøk. Du er også varmt velkommen til å delta på noen av våre utdanningsprogrammer.

Namaste!

Alle bilder levert av Siri Tuseth.

 

Er du yogalærer og vil være med i Lumi Yoga Teachers Club?

Les mer vår Lumi Yoga Teachers Club her>>

Legg igjen en kommentar