Lumi Yoga Teachers Club presenterer Yogaprofilen

 

Navn: Signe Schineller
Studio: Yoga i Rosendal

Sted: Rosendal / Bergen

Nettsted: www.signeschineller.no

Facebook: yoga i Rosendal
Instagram: signeschineller

 

Hvorfor startet du med yoga?
Jeg oppdaget yoga ca. 2007 på SATS i Oslo. Det var god fysisk trening, men jeg skippet alltid savasana, det var ikke trening. Instruktørene var mer irriterende enn motiverende. Jeg var karrierebevisst på denne tiden og jobbet i KK, dagen bestod av deadlines. Jeg hadde mye uro i kroppen og tankekjør i hodet, og slet med å ikke gjøre noe. Da jeg ikke fikk plass på høypulstimen på SATS, kom for seint pga. overtid på jobben, hoppet jeg på en yogaklasse med en instruktør som heter Kunal Sharda. Det var en åpenbaring. Hans yogametode, tilstedeværelse og stemme gjorde noe med meg. Timen var god trening, men jeg ble rolig i kroppen fikk fokus, og begynte med savasana! Takk Kunal!

Hvordan har din yogapraksis endret livet ditt?
Yoga meg ro, innsikt og kontakten jeg trenger for å være meg. Før var jeg hastig i avgjørelser og gjøremål. Jeg er blitt mere bevisst og livet har et lavere tempo. Yoga har lært meg å lytte innover, føle det jeg føler og akseptere det som skjer, i stedet for å flykte. Jeg har blitt flinkere til å ta valg som er riktig for meg. Flinkere på å si nei uten å ha dårlig samvittighet.  Før overså jeg kroppens signaler. Dette resulterte i utbrenthet, matintoleranser og betennelsestilstander i kroppen. Jeg måtte gå på flere smeller før jeg virkelig forstod at kroppen sa fra! Jeg lette lenge etter svaret utenfor meg selv. Fra en kristen familie er jeg lært å ha tillit til Gud, han ordner opp. Han har svaret. Dette trodde jeg på i mange år. Jeg visste ikke at svaret lå i meg. Jeg har måtte erkjenne meg selv. Akseptere og respektere først meg selv, så andre. Yoga har vært en reise i meg selv. Om meg selv. Om meg selv i møte med andre.

Fortell oss om din yogalivsstil
Januar 2017 startet jeg Yoga i Rosendal. Jeg har faste klasser, kurs, workshops og firmaavtaler. Så arrangerer jeg yogahelger i vakre Rosendal og andre steder etter ønske og anledning. Jeg gjør yoga overalt både ute og inne. Det gir en frihetsfølelse. Ingen redskaper er nødvendig, jeg trenger bare meg selv. Yoga er en del av min morgenrutine, og den er med meg videre i dagen, ikke bare på matten. Niyamas og yamas er gode leveregler jeg forsøker å praktisere etter beste evne, og formidler de videre så ofte jeg kan til andre. Jeg spiser helst vegetarisk, men ikke slavisk. Jeg spiser det jeg får servert. Jeg tror på alt med måte. Mat, søvn etc. Ved siden av yogaen er jeg freelance journalist, blogger, fotograf og interiørstylist.

 

Hva er ditt mest minneverdige yoga-øyeblikk?
Det må være under min TTC i India. Etter an lang dag med hard trening, yogafilosofi, yamas og niyamas lå jeg til slutt i savasana, lenge. Tårene begynte å trille, de var ustoppelige. Det var noe som løsnet, inni meg. Da følte jeg for første gang yogaen virkelig talte til meg og slapp inn.

Hvordan får du din yogapraksis til å passe inn i hverdagen?
Jeg har stort sett klasser på ettermiddagen og kveld. Jeg bruker morgentimene på egen praksis. Det gir en god start på dagen. Jeg har egen yogashala i huset. Lys, røkelse og matta står alltid klart.

Hva gjør du når du ikke praktiserer yoga?
Da fisker jeg, leser, går tur, fotograferer, plukker skjell i fjæra, er ute i kajakken, løper i fjellet, besøker venner, baker eller skaper noe kreativt med hendene. Så elsker jeg å være i hagen og kose med katten Julipus!

Har du noen visdomsord du vil dele med oss?
Legg bort negative tanker når du gjør yoga. Legg det bevisst fra deg før du går på matta. Ikke føl deg feil eller utilstrekkelig. Nyt veien underveis mot målet, det er her du blir kjent med deg selv. Aksepter der du er akkurat nå. Du er mer enn god nok!

Hva vil du si for å motivere andre til å begynne med yoga?
Gi det en sjans! Ikke start med innstillingen “Uff, jeg er stiv, dette gidder jeg ikke, jeg kommer aldri til å bli myk.”

Si “Jeg er stiv, men så godt det er å være i gang, jeg er glad jeg har begynt på yoga, dette har jeg godt av!”

Noe annet du vil dele med oss?
Lytt til hva din kropp forteller deg og lytt til magefølelsen. Jeg har blitt frarådet yoga av mine kristne nærmeste, blitt fortalt at det kan ha negative innvirkninger på meg. Jeg trodde på dette og kjente på skam (skam som ikke var mitt!) og skuffelse (over å skuffe noen andre) når jeg gjorde yoga. Men så tok jeg et valg og gjorde det jeg ville og det jeg følte var rett for meg. Jeg dro til India og utdannet meg til yogainstruktør. Jeg er så glad for dette valget.

“The power is in you. The answer is in you. And you are the answer to all your searches: you are the goal. You are the answer. It’s never outside.”

Eckhart Tolle

“Yoga har vært en reise i meg selv. Om meg selv. Og om meg selv i møte med andre.” Signe Schineller

 

Førstkommende yogahelg i Rosendal 27-28/5

https://www.facebook.com/events/307154843035181/

Alle bilder levert av Signe Schineller. Foto © fotografen

Er du yogalærer og vil være med i Lumi Yoga Teachers Club?

Les mer vår Lumi Yoga Teachers Club her>>