Lumi Yoga Teachers Club Presenterer Yogaprofilen

Navn: Mina Kristensen

Studio: SATSElixia, YogaFellesskapet, Artesia

Sted: Oslo + Asker

Nettstedyogawithmina.com

 

Hvorfor startet du med yoga?
Det var helt tilfeldig, for 14 år siden. Jeg har alltid vært veldig aktiv og spilt mye fotball, men første året jeg studerte i london fikk jeg vondt i kneet etter å ha løpt mye, og tenkte jeg får prøve den lette timen på treningssenteret som het yoga. Men det var ikke så lett, og siden den gangen har jeg alltid praktisert yoga.

 

Hvordan har din yogapraksis endret livet ditt?
Min yoga praksis har lært meg så utrolig mye, alt fra å takle en travel hverdag, til det å akseptere, stole på meg selv, finne indre ro selv om det kan være kaos rundt meg.

 

Fortell oss om din yogalivsstil
Jeg har en daglig praksis, det er enten ashtanga eller vinyasa flow. Jeg praktiserer alltid om morgenen, det har jeg gjort i mange år. I tillegg tar jeg ekstra tid noen dager i uken til meditasjon etter yoga, alt fra 5 til 20min.

 

Hva gjør deg til en god yogalærer?
Jeg deler det jeg har lært fra mine lærere og min egen yoga praksis. Men det aller viktigste er at jeg underviser yoga fra hjertet. I tillegg er jeg også en evig student i yoga selv, jeg liker alltid å lære mer selv.

Hva er ditt mest minneverdige yoga-øyeblikk?
Jeg tok min 300-timer videreutdanning i Goa i fjor, morgenpraksis til soloppgang høyt oppe i jungelen var fantastisk!

 

Hvordan får du din yogapraksis til å passe inn i hverdagen?
Jeg praktiserer om morgenen, det har jeg gjort i mange år. Da føler jeg meg klar og opplagt til en ny dag med fornyet energi.

 

Hva gjør du når du ikke praktiserer yoga?
Jeg er sammen med venner, familie, liker å gå tur, eller bare slappe av hjemme.

 

Har du noen visdomsord du vil dele med oss?
Yoga praksisen vil alltid være forskjellig fra dag til dag, noen dager kan vi gjøre utrolige ting, andre dager trenger vi en litt mykere praksis. Sa det er viktig å lære seg å lytte til kroppen, selv om det ikke alltid er like lett.

 

Hva vil du si for å motivere andre til å begynne med yoga?
Yoga er for alle, og det er sundt og godt for hode,kropp,og sjel. Vær tålmodig med deg selv, og ta den tiden du trenger.

 

Alle bilder levert av Mina Kristensen.

 

Er du yogalærer og vil være med i Lumi Yoga Teachers Club?

Les mer vår Lumi Yoga Teachers Club her>>