Lumi Yoga Teachers Club Presenterer Yogaprofilen

yogalærer Marit Gaare Laache

 

Navn: Marit Gaare Laache

Studio: Magenta Yoga 

Sted: Bekkestua

Nettstedmagentayoga.no

Hvorfor startet du med yoga?
Jeg løp jevnlig og elsket følelsen av å være ute i frisk luft, men kjente behov for noe som kunne gi ro i livet. Følte jeg trengte å balansere den yang-baserte delen av livet mitt. Jeg jobbet mye, og hadde allerede kjent ulike stress-symptomer både på kropp og sinn. Jeg fant ikke helt min yogastil med en gang, og ble egentlig litt forvirret av det store tilbudet. Prøvde en del ulike stilarter, før jeg rett og slett begynte på yogalærer-utdanning for å lære det hele fra grunnen av. For meg var yogafilosofien også en viktig del av det å skulle integrere yoga i livet sitt. Rett og slett hvordan jeg velger å leve livet mitt.

 

Hvordan har din yogapraksis endret livet ditt?
Jeg har blitt sterkere, fysisk og psykisk. Yogaen har støttet opp under min egen livsprosess. Jeg har blitt enda mer miljø-bevisst, og har blant annet helt mistet shopping-genet! Prosessen har også gjort at jeg har endret kurs i livet, blant annet med tanke på jobb og ulike prioriteringer. Yogaen har lært meg å bli mer av den jeg er.

 

Fortell oss om din yogalivsstil
Min yogalivsstil begynner absolutt i hodet! Jeg underviser yoga 2-3 ganger i uken, og tenker hele tiden på sammensetninger av yoga-sekvenser. Disse tester jeg kontinuerlig ut, både i hodet og på stuegulvet. Og aller mest er jeg opptatt av at jeg er en del av verden, av naturen – og den kloden vi forvalter. Jeg har integrert en del Ayurvediske rutiner i hverdagen, som olje-pulling for god munnhygiene, tørrbørsting av hud, sitronvann og kort meditasjon på morgenen. Men aller mest handler det om hvordan jeg velger å trå gjennom livet, og jeg velger å gjøre det med varsomhet.

 

Hva gjør deg til en god yogalærer?
Evnen til tilstedeværelse, og gleden av å strekke på kroppen. Det finnes så mange spennende og inspirerende yoga-kombinasjoner, og jeg elsker å sette sammen nye varianter. Til dags dato har jeg aldri gjennomført den samme yogatimen. Uansett hvilke forutsetninger de som kommer på yogatimen har, er det viktig for meg å la de få innblikk i hele sirkelen fra landingsmeditasjonen, til en yogatime hvor de føler de har fått rørt på hele kroppen – og til Savasana og en Namaste. Jeg tenker at de fleste av oss har så mye i hverdagen som drar energi ut av oss, så yogatimen skal være et sted hvor den som kommer får mulighet til å bli hel igjen, og samle bitene av seg selv i sitt senter. Samtidig ønsker jeg å bidra til at den som kommer blir sterkere og kjenner seg mer smidig etter hvert. Og at vi kommer i kontakt med pusten, og kjenner hva den gjør for tilstedeværelsen og roen i kroppen. Sammen danner dette den gode yoga-følelsen som kommer etter timen.

 

yogalærer marit gaare laache

 

Hva er ditt mest minneverdige yoga-øyeblikk?
Den timen hvor alt fungerer, hvor du kjenner at alle har fått den gode yoga-følelsen på tampen av timen. Generelt det å se de avslappede ansiktene etter savasana.

 

Hvordan får du din yogapraksis til å passe inn i hverdagen?
Med små sekvenser. Litt er alltid bedre enn ingenting. Jeg elsker sommersesongen når yogaen kan tas ut i hagen.

 

Hva gjør du når du ikke praktiserer yoga?
Da skriver jeg! Både som jobb, og privat. Like viktig som å dele yogaen på matta, er det å formidle yogaen i ord. Alt det yogaen rommer, som for meg er hvordan vi manøvrer oss gjennom livet, og hvordan vi behandler både oss selv, menneskene rundt oss – og den jordkloden vi forvalter.

 

Har du noen visdomsord du vil dele med oss?
Definer dine verdier, og prioriter i forhold til dem. Finn ut hvordan du lades, og sørg for å gjøre det.

 

Hva vil du si for å motivere andre til å begynne med yoga?
Finn den yogastilen som passer til deg og ditt liv, og vær åpen for at det kan endre seg gjennom fasene i livet. Fra perioder hvor kroppen trenger næring gjennom yin-sekvenser og myk yoga, til perioder hvor du har det lille ekstra å gå på. Ikke tro at yoga er de avanserte stillingene du ser på Instagram, eller at du må ha en lignende kropp før du trår inn i en ny verden i et yoga-studio. Strekk deg opp på innpust, og la overkroppen bøye seg ned mot bakken på utpust – og vips, så gjør du yoga!

 

Noe annet du vil dele med oss?
Jeg tror at det øyeblikket vi som er yogalærere gir av vårt autentiske jeg, da er vi gode lærere. Og jeg tror det er viktig å avmystifisere yogaen. Det handler tross alt bare om pust og bevegelse, og selv måtte jeg bruke en del tid i begynnelsen på å skjønne at noen avanserte overganger mellom stillingene ikke var nødvendig for å gjøre god yoga, men at det handlet om den enkelte yogalærer sin personlige preferanse.

 

Alle bilder levert av Marit Gaare Laache

 

Er du yogalærer og vil være med i Lumi Yoga Teachers Club?

Les mer vår Lumi Yoga Teachers Club her>>