Lumi Yoga Teachers Club Presenterer Yogaprofilen

Navn: Marie Glein
Studio: Søstrene Glein, Femme

Sted: Trondheim

Nettsted: www.marieglein.com
Instagram: marieglein

Hvorfor startet du med yoga?
Det er faktisk så lenge siden at jeg ikke husker helt, regner med jeg kom over noen bøker om yoga på biblioteket der jeg tilbragte mange timer som barn. Tror jeg var rundt 12 år. Da kunne min mor fortelle meg at bestefaren min hadde drevet med yoga når han var yngre, han døde dessverre før jeg ble født men jeg har arvet en gammel yoga bok fra ham. Det var den spirituelle delen og meditasjonspraksisen som fascinerte meg mest, den fysiske delen kom etterhvert.

Hvordan har din yogapraksis endret livet ditt?
Jeg har blitt friskere, mer fornøyd med meg selv og mer takknemlig for det livet jeg har. Ikke minst har jeg en helt ny opplevelse av å være tilstede i egen kropp. Yoga har gitt meg større valgfrihet, jeg handler ikke lenger så mye på autopilot men er blitt mer bevisst på hvordan og hvorfor jeg tar de valgene jeg gjør. Dette har igjen gjort at jeg føler meg mer fri. Mektige greier altså.

Fortell oss om din yogalivsstil
Det blir mye yoga, både på og av matten. Jeg underviser noen timer i uken, tar timer selv og har egenpraksis hver morgen med både asanas, pranayama og meditasjon. Jeg har med meg yogaen inn i hverdagen og prøver å være tilstede i eget liv mens det foregår. Det er mange elementer fra yoga filosofien som er viktig for meg slik som for eksempel prinsippet om Ahimsa, ikke- vold. Etter hvert ble det naturlig for meg å slutte å spise produkter som kommer fra dyr. Jeg prøver å være så bevisst som mulig på egne tanker, ord og handlinger og hvordan jeg påvirker de rundt meg. Min yogalivsstil er ett forsøk på å balansere Abhyasa og Vairagya. Min daglige praksis på matten gir struktur i hverdagen min og er en daglig påminnelse om hvilket liv jeg ønsker å leve. Samtidig arbeider jeg med å være løsrevet fra resultatet av praksisen min.

Hva gjør deg til en god yogalærer?
Kanskje det at jeg er klar over hvor lite jeg egentlig kan. Først og fremst er jeg yoga student, og det vil jeg alltid være. Egen praksis og å utvikle meg som lærer er ett evighetsprosjekt. Jeg lærer mye av andre yogalærere men også fra elevene mine. Yoga feltet er så uendelig stort og dypt. Jeg blir aldri ferdig utlært. I tillegg har jeg enorm tro på yogaen og dens evne til å transformere ett menneskets liv. Dette er et tema jeg også har skrevet masteroppgave om. Jeg tror at yogaen handler om så mye mer enn det vi ser, ja til og med forbi hva vi har ord for å beskrive.

Hva er ditt mest minneverdige yoga-øyeblikk?
En regntung Trondheimsmorgen når jeg satt på bussen, kikket ut av vinduet og innså hvor lykkelig jeg var og at ingenting annet spilte noen rolle akkurat da fordi alt var akkurat slik det skulle være. Det var som om noen hadde skrudd på en lyspære og jeg var plutselig helt fornøyd.

Hvordan får du din yogapraksis til å passe inn i hverdagen?
Det blir jo ofte litt hektisk med tre barn men jeg kommer meg på matten hver dag. Noen ganger rekker jeg ikke morgenpraksisen min og når kvelden kommer er jeg så trøtt etter å ha lagt barna, men da sier jeg til meg selv at jeg bare skal gjøre en runde meg solhilsen og se om kroppen vil ha mer, og det vil den nesten alltid. I småbarnsperioden tror jeg det er viktig å ikke være for streng mot seg selv, det er jo en unntakstilstand i livets store sammenheng. Noen dager er 15 minutter alt jeg har tid til å da sier jeg meg fornøyd med det.

Hva gjør du når du ikke praktiserer yoga?
I tillegg til å undervise yoga jobber jeg som personlig rådgiver/ coach. Jeg har tre barn så det meste av tiden som ikke brukes på jobb går med til dem. I ledige stunder finner jeg fram en bok, jeg elsker å lese og det blir mange bøker om tema som bevissthet, yoga, filosofi og myter. Myter og hvordan meningene bak mytene kan påvirke oss er en av mine lidenskaper som jeg tar med inn i undervisningen min.

Har du noen visdomsord du vil dele med oss?
Plasser oppmerksomheten din i pusten, så vil resten falle på plass av seg selv.

Hva vil du si for å motivere andre til å begynne med yoga?
Jeg tenker nok at yoga egentlig passer for alle men det passer ikke for alle hele tiden. Det er ikke alle mennesker som er på ett sted i livet der yoga vil være nyttig for dem, og derfor prøver jeg heller ikke overtale andre til å begynne å praktisere. Det må komme fra dem selv.

Hvis du har vært på en eller to yoga timer og ikke syns det var noe for deg så anbefaler jeg likevel å gi det en sjanse til. Det finnes så mange forskjellige yoga stiler og ulike lærere, kanskje den timen du var på rett og slett ikke passet deg?

Noe annet du vil dele med oss?
Jeg vil gjerne oppfordre alle ferske og erfarne yogis å lese yogafilosofi, det er så mye fint som er skrevet som virkelig kan bidra til at du forstår yoga på ett dypere nivå + at det kan sette fart på din egen yogiske prosess.

Alle bilder levert av Marie Glein.

Er du yogalærer og vil være med i Lumi Yoga Teachers Club?

Les mer vår Lumi Yoga Teachers Club her>>