Lumi Yoga Teachers Club Presenterer Yogaprofilen

yogalærer Iselin Amanda Støylen

Navn: Iselin Amanda Støylen
Studio: Ingen fast for øyeblikket 
Sted: Sørlandet
Nettsteddharmabloggen.com, iselinstoylen.com og agreenkitchen.com 

Hvorfor startet du med yoga?
Jeg begynte med yoga allerede som 16 åring, da jeg av ulike grunner følte meg tiltrukket til praksisen. I begynnelsen handlet det mest om den fysiske asana praksisen og stillingene, men jeg fant glede i å merke hvordan kroppen gradvis ble mykere og sterkere. Da jeg som 19-åring flyttet til Australia for å studere yoga var yogaen på alle måter blitt til en livsstil.

 

Hvordan har din yogapraksis endret livet ditt?
På så mange måter. Yoga er jo omtrent hele livet mitt nå, og praksisen min gjenspeiler seg i alt jeg gjør. Men særlig under tiden min i Australia, da jeg gikk gjennom en ekstrem vanskelig periode merket jeg hvor mye yogaen betyr for meg. Jeg har slitt med spiseforstyrrelser i mange år, og i fjor hadde jeg kanskje mitt mest alvorlige tilbakefall til anoreksien. I arbeidet for å bli frisk fra denne sykdommen har yogaen vært et av mine viktigste verktøy. I perioder der jeg ikke har visst hvordan jeg skulle komme meg videre fra et øyeblikk til det neste, har jeg alltid kunnet rulle ut yogamatta og ta det derfra. Praksisen min er mitt fristed til å la meg selv kjenne på hvordan jeg egentlig har det, hva som foregår på innsiden, og minner meg på at livet er her og nå.

 

Fortell oss om din yogalivsstil
Jeg har en jevn asana praksis på et så og si daglig basis. men yoga er for meg mer en spirituell praksis enn noe annet. Det er denne spirituelle strebenen og veksten som får meg til å komme tilbake igjen og igjen, og jeg føler at jeg lærer og vokser som menneske for hver dag som går.

 

Hva gjør deg til en god yogalærer?
Jeg liker godt uttrykket “practice what you preach”, og tror derfor at jeg har en daglig praksis gjør meg til en god lærer. Jeg håper også at de tøffere periodene jeg har hatt i livet mitt har gjort meg mer ydmyk, mer menneskelig på en måte. Jeg håper, og tror, at elevene mine kan relatere til meg, fordi jeg først og fremst underviser fra hjertet.

 

Hva er ditt mest minneverdige yoga-øyeblikk?
Jeg så mange fine øyeblikk å se tilbake på, men de fineste øyeblikkene er de små tilbakemeldingene jeg får av elevene mine. Nylig hadde jeg ei jente som kom til meg etter timen og fortalte at i en tung og tøff hverdag var timene mine et lysglimt som gjorde dagen hennes bedre. Det er sånne øyeblikk som gjør meg så innmari glad og minner meg på hvorfor jeg har valgt å drive med akkurat dette.

 

Hvordan får du din yogapraksis til å passe inn i hverdagen?
Yogapraksisen min bare er en del av dagen min, på lik linje med andre ting jeg gjør hver dag; som å kle på meg eller børste håret. Det er noe jeg alltid lager tid til, fordi jeg merker hvor mye det gir meg, og hvor mye jeg lærer av å ha denne daglige praksisen.

yogalærer Iselin Amanda Støylen

Hva gjør du når du ikke praktiserer yoga?
Jeg vier mye tid til kreativitet, og skriver mye. Jeg driver matbloggen A Green Kitchen, så mye tid går med på å komme opp med nye oppskrifter, mat-styling, fotografering og så videre. Jeg har også nylig startet nettstedet Dharma Bloggen, så den siste måneden har det meste av fritiden min blitt brukt på dette prosjektet. Ellers er jeg veldig glad i å gå lange turer, være ute i naturen, lese og tilbringe tid med mennesker som inspirerer meg og gjør meg glad.

 

Har du noen visdomsord du vil dele med oss?
Jeg tror noe av det klokeste jeg har tatt til meg er verdien i å praktisere takknemlighet. Det er liksom opphavet og kilden til et godt liv. Jeg tror ikke på at man kan gå rundt å føle seg lykkelig hele tiden, men at man kan være takknemlig, både for det som er fint og vakkert, og for det som gjør vondt. Det handler om verdighet, hvis du skjønner?

 

Hva vil du si for å motivere andre til å begynne med yoga?
Vel, det finnes jo en million gode grunner for å drive med yoga. Om du ikke føler deg tiltrukket av praksisen for spirituelle grunner, så er det jo veldig deilig å ha en sterk og myk kropp; jeg kan faktisk nå smøre meg selv med solkrem på ryggen helt uten hjelp- det kunne jeg ikke før jeg begynte med yoga 😉

 

Noe annet du vil dele med oss?
Nyt hvert eneste øyeblikk du kan nyte. Livet er vakkert, men kort, og det viktigste vi kan gjøre er vel å leve hver dag til det fulle, og ta vare på oss selv og alt og alle rundt oss.

Alle bilder levert av Iselin Amanda Støylen.

Er du yogalærer og vil være med i Lumi Yoga Teachers Club?

Les mer vår Lumi Yoga Teachers Club her>>