Lumi Yoga Teachers Club Presenterer Yogaprofilen

Ingrid Devor Romsdal Yoga Åndalsnes

Navn: Ingrid Devor

Studio: Romsdal yoga

Sted: Åndalsnes

Nettsted: www.romsdalyoga.no


 

Hvorfor startet du med yoga?

Jeg var vel nysgjerrig og ville prøve noe nytt. De hadde yoga på Elixia der jeg trente, så jeg prøvde. Jeg ble fort veldig glad i timene og husker at jeg synes det var fantastisk å få tøye så intenst. Jeg har danset siden jeg var liten og alltid likt “smerten” ved å tøye muskler, så for meg var yoga i begynnelsen veldig fysisk. Etter hvert ble det av seg selv mye mer…

 

Hvordan har din yogapraksis endret livet ditt?

Det har jo blant annet ført til at jeg har åpnet mitt eget studio og at jeg i dag har yoga som mitt levebrød. Personlig er yoga en del av meg hele tiden føler jeg, den endrer seg akkurat som livet endret seg. Yoga er med meg som en enorm trygget og støtte.

 

Fortell oss om din yogalivsstil

Jeg liker ikke å glorifisere det å være yogalærer eller det å ha sitt eget studio. Det er lett å tro at alle som oss er supertrente, avbalanserte mennesket som bare spiser rawfood og drikker grønne smoothier, for å sette det litt på spissen. Det man ofte ser i mediene er jo nettopp bilder av slanke, veltrente yogafolk som er avbildet i fantastiske yogastillinger kledd i superfine yogaklær. Mye av dette er med på å bygge opp under det perfekte, selv om yoga egentlig handler om det motsatte. Det er vel på mange måter en industri som alt annet her i verden.

En meget klok venninne sa en gang: “Yoga skal ikke være livet, det skal støtte livet”. Det traff meg rett i hjertet. For meg er min yogalivsstil å lytte til kroppen, gi den masse kjærlighet, og det jeg føler at den trenger her og nå. Hvis det er å ikke ha en fysisk praksis en periode og bare ligge på sofaen og trøkke i seg masse junkfood, så er det greit. Samtidig som det er andre perioder hvor det er mer naturlig med mer disiplin, fysisk praksis og en generelt sunnere livsstil.

 

Hva gjør deg til en god yogalærer?

Jeg føler at jeg har verdens beste jobb! Jeg synes det er fantastisk å undervise og se hvordan yoga på forskjellige måter endrer og påvirker mine elever. Liker man det man driver med så smitter vel det over på andre!

Ingrid Devor Romsdal Yoga Åndalsnes

Hva er ditt mest minneverdige yogaøyeblikk?

Jeg har noen veldig sterke og personlige fysiske øyeblikk, hvor kroppen åpnet seg og den fysiske reaksjonen var veldig sterk.

Jeg er også evig takknemlig for den dagen da jeg møtte Hanne Engebraaten og Pernille Bønkan. Hadde det ikke vært for dem, så hadde jeg ikke møtt den herlige “yogafamilen” på Puro Yoga i Oslo.

Og ikke minst dagen da jeg endelig, etter mange års drøm om å starte mitt eget studio, åpnet dørene til Romsdal yoga, det var et fantastisk øyeblikk!

 

Hvordan får du din yogapraksis til å passe inn i hverdagen?

Før jeg fikk barn var det enkelt. Da var det bare å stå opp før jobb og dra å gjøre den daglige mysorepraksisen min. Etter at jeg fikk barn og nå er gravid igjen med nummer to, har mye endret seg. Nå er det rett og slett tyngre å få til en daglig praksis, men jeg har lært at det ligger utrolig mye yoga i det å lære seg å gi slipp på den fysiske praksisen. Ashtanga yoga er på mange måter en ganske fysisk tøff og disiplinert praksis, men den kan også være myk og dynamisk og den kan tilpasses akkurat det behovet du har. Noen dager et 10 solhilsner eller bare litt meditasjon og avspenning helt perfekt.

 

Hva gjør du når du ikke praktiserer yoga?

Når jeg ikke gjør den fysiske delen av yoga er yoga likevel en del av meg. For meg et det også yoga å gå i fjellet, danse og være sammen med familien min, som er det jeg gjør aller mest av når jeg ikke er på matta.

 

Har du noen visdomsord du vil dele med oss?

Dere har hørt det før, men jeg sier det igjen: ALLE kan gjøre yoga, det eneste du trenger er et åpent sinn og en god lærer.

På et eller annet tidspunkt vil du mest sannsynlig møte motstand i kroppen eller kanskje i sinnet. Det er da du ikke skal gi opp, men komme tilbake på matta om og om igjen. Jeg kan love deg at belønningen på den andre siden er fantastisk!

 

Vi sier tusen takk til Ingrid Devor for at hun delte sine yogaerfaringer og -betraktninger med oss.

 

Alle bilder ©Nicki Twang Nettsted: twang.no

Legg igjen en kommentar