Lumi Yoga Teachers Club Presenterer Yogaprofilen

helen-christensen1

Navn: Helen Elisabeth Christensen

Studio: YogaNorth

Sted: Bodø

Nettsted: www.yoganorth.no

 

Hvorfor startet du med yoga?

Det var ikke jeg som startet med yoga- det var yoga som startet med meg! Jeg har egentlig gjort både pust, meditasjon og øvelser hele livet, men etter noen traumatiske dødsfall både privat og i jobbsammenheng begynte kroppen å lukke seg. Jeg måtte langt ned i kjelleren, spesielt fysisk- før jeg skjønte at jeg selv måtte gripe tak og skape endring. Faktisk var det et lederutviklingskurs i Forsvaret som startet den egentlige yogareisen min! Jeg har endret alt- til det bedre. Gjennom flere år har jeg nå gjort et møysommelig stykke arbeid for å åpne opp en knallhard muskelstruktur som har fungert som et panser- bokstavelig talt… Jeg er i bedre form i dag og har en mer funksjonell og levende kropp i dag enn da jeg konkurrerte i norgestoppen for 10- 12 år siden.

 

Hvordan har din yogapraksis endret livet ditt?

Yoga har endret absolutt alt. Kroppslig, mentalt, følelsesmessig. Det har vært intet mindre enn et mirakel.

 

Fortell oss om din yogalivsstil

Jeg lever. Hver dag er en gave. Jeg tror at det er tre ting som er viktig: En jevnlig yoga-praksis, øve seg i finne ting å være takknemlig for og erkjenne at det finnes mye og mangt der ute som er større enn deg selv- “you need to bow down to stand up”.

 

Hva gjør deg til en god yogalærer?

Jeg brenner for det jeg gjør. Jeg er en god elev. Jeg lærer kun bort det jeg selv har erfart, i min egen kropp og i meg selv.

helen-christensen2

Hva er ditt mest minneverdige yogaøyeblikk?

Den dagen jeg møtte Naema Noor fra House of Yoga og alle brikkene falt på plass. Jeg pleier å si at det har vært TRE viktige kvinner i livet mitt: min mamma som gav meg liv, min datter som gav meg kjærligheten og mening i livet og Naema Noor som gav meg ” a purpose in life”, min Dharma. Det er vel egentlig dette som er Yoga. “There is really no choice, I need to pass it on”.

 

Hvordan får du din yogapraksis til å passe inn i hverdagen?

Kun ved hjelp av knallhard disiplin. Kjødet er sterkt, det er viljen som innimellom kan være svakt. Jeg tror alle kjenner på motstand i begynnelsen når de starter med sin daglige egenpraksis. Jeg har ført yogadagbok i flere år. Det gir en grei oversikt, og et synlig resultat over det du faktisk HAR fått tid til i en hektisk hverdag. Det er når disiplin og utholdenhet over tid transformerer følelsen av “tvang og plikt” til “frihet, lyst & glede” at den store reisen virkelig begynner. Det viktigste er å GJØRE de fysiske yoga-øvelsene jevnlig. Resten kommer av seg selv.

 

Hva gjør du når du ikke praktiserer yoga?

Jeg prøver så godt jeg kan å leve dette livet jeg er blitt tildelt. Det spiller ingen rolle om du kan gjøre akrobatiske kroppslige øvelser hvis ikke du går ut av livet som et bedre menneske enn det du var da du trådte inn. Jeg ønsker å leve livet “Fullt og helt- ikke stykkevis og delt”.

 

Har du noen visdomsord du vil dele med oss?

“You never walk alone”

 

Hva vil du si for å motivere andre til å begynne med yoga?

Gjør det enkelt. Finn en lærer som kan være en god rollemodell og inspirere deg- og begynn å gjøre yoga. Det er den beste gaven du kan gi kroppen din. Når kroppen din begynner å komme i balanse, så kommer resten av seg selv. Det viktigste er at du GJØR yoga, ofte.

 

Noe annet du vil dele med oss?

Det er noe og noen der ute for oss alle. Det spiller ingen rolle hvilken type yoga du gjør- det viktigste er at du gjør yoga. De klassiske stillingene er jo like, uansett hva man kaller katten. Alle har forskjellige behov. Disse behovene kan også endres under veis. Livet går jo tross alt i faser. Det eneste som er sikkert er at yoga virker- over tid- på de fleste tilstander. Det er nok av forskning der ute som underbygger dette. Det er bare en måte å gå veien på (som i livet forøvrig) : Step by step!

 

Vi sier tusen takk til Helen Elisabeth Christensen for at hun stilte opp på vårt Lumi Yoga Teachers Club intervju og delte sine yogaerfaringer og -betraktninger med oss.

Alle bilder ©Nadia Norskott. Nettsted: nadianorskott.no

Legg igjen en kommentar