Lumi Yoga Teachers Club Presenterer Yogaprofilen

Anne Simone fra Nettyoga.no

Navn: Anne Simone

Studio: NettYoga.no – online yoga

Sted: På din PC, Mac, smarttelefon eller iPad

Nettsted: www.NettYoga.no

 

Hvorfor startet du med yoga?

Jeg begynte med yoga for å bli mer myk i kroppen. Det var i 2005, og jeg var på det militære landslaget i fallskjermhopping, og det var en fordel med styrke og smidighet. Men eller var det meditasjon som var ”min greie”. Jeg begynte med det i 2003, og fikk fort dilla!
Først etter noen år fant jeg ut hvordan yoga og meditasjon henger sammen.

 

Hvordan har din yogapraksis endret livet ditt?

Jeg oppdaget snart at yoga og meditasjon hadde noe mer enn en treningseffekt, og at det ikke bare var kroppen som myknet opp, men tanker og følelser også. Yoga og meditasjon var det som fikk meg i kontakt med sjelen min igjen, Og det trengte jeg!

I 2001 ble jeg utbrent, og etter hvert deprimert. Dette i en tid da utbrenthet ikke var noe vanlig fenomen, og dermed var det ingen, inkludert meg selv som forsto hva som var galt. Resultatet var at jeg pushet meg til å gå på jobb og trene som normalt i flere år til. Da jeg virkelig knakk sammen, hadde jeg også mistet kontakt med hele nettverket mitt av venner fordi jeg ikke orket å være sosial. Jeg aldri har hatt noe nært forhold til min familie, og ble veldig alene i en tid da jeg var så svak at jeg til dags dato ikke skjønner hvordan jeg kom meg igjennom. Men noe i meg fortsatte å lete etter en løsning. Fighteren. Den har alltid vært der, men hadde kanskje valg feil kamper å kjempe veldig lenge.
Jeg var alt for opptatt av å være flink pike, og gjorde slik jeg trodde alle forventet av meg, og jeg ga alt uten å ta hensyn til meg selv. Og jeg endte meg å slite meg helt ut i forsøket på å være fornuftig og å gjøre alle de riktige tingene. Det gikk 7 år før jeg var tilbake. 7 år uten en eneste natt med dyp, ordentlig søvn. Jeg var så sliten og ensom i perioder at jeg hadde lyst til å gi opp å leve. Men så begynte det å gå oppover. Jeg prøvde ALT for å finne ut hva som styrket meg.

Jeg tok en 4 år lang utdannelse i Biopati, noe som gjorde underverker! Som fersk student hoppet jeg på selv på en bioaptisk kur, og snart fikk jeg mer og mer energi, styrket immunforsvaret mitt og ble sterk og vital igjen.
Etter hvert skjønte jeg at den reisen jeg hadde tilbake til meg selv etter utbrentheten, også handlet om en reise tilbake til sjelen min. Den hadde jeg glatt ignorert store deler av livet. Meditasjon og yoga var uvurderlige for meg for å få tilbake lidenskap og glede. Dermed falt også det andre på plass med venner, forhold, jobb og fritid. Alt det som vi kaller livet. Sammen med en livsstils- og kostholdsendring snudde det livet mitt opp-ned, til det som var riktig. Derfra har jeg tatt jeg meg selv videre, og løftet meg forbi der jeg var før jeg ble utbrent. De samme teknikkene, kostholdet, meditasjonene, yogaøvelsene som tok meg ut av utbrenthet og depresjon kan jeg bruke til å komme igjennom utfordringer som gründer. Når jeg må ut av komfortsonen bruker jeg disse for å komme raskt til målet.

 

Fortell oss om din yogalivsstil

Når jeg får det som jeg vil starter jeg dagen kl 0600 med et glass varm sitronvann, yoga og meditasjon etterfulgt av en hjemmepresset grønn juice. Og jeg får det som regel som jeg vil! 😉 Hvis jeg har dårlig tid, tar jeg en kortversjon av det programmet jeg holder på med. Denne morgenrutinen setter sitt preg på dagen, og gjør meg gladere, mer effektiv og ”på plass”. Jeg blir mer effektiv fordi kroppen min er hydrert av vannet og juicen har gitt meg vitale næringsstoffer til bruke utover dagen. Jeg er mer ”på plass” fordi yoga og meditasjon setter meg i kontakt med sjelen. Når denne kontakten er sterk gjør jeg gode valg, er rolig, er mer positiv til sinns og jeg er mer lidenskapelig og engasjert i det jeg gjør.

Og så tar jeg små pauser i løpet av dagen og gjør ”kontor-yoga”. Disse korte øktene er uvurderlige for å holde rygg og nakke friske. Jeg har den nette sum av 3 wiplasher som skal pleies. Tidligere gikk jeg fast til behandling for disse, men det har jeg ikke trengt etter jeg begynte med yoga.

”Kontoryoga” var noe jeg begynte med for å unngå alle plagene som kommer med dårlig arbeidsstilling. Som selvstendig næringsdrivende finnes det ikke noe verneombud som kjøper inn en ergometrisk perfekt kontorstol med en fancy hevbar skrivepult til. I ett år jobbet jeg fra en sofa med et lavt lite stuebord på 50×50 cm. Da kom utdannelsene mine godt med. Den har gitt meg en dyp og helhetlig forståelse av hva helse er og vet hva kroppen trenger. Så jeg begynte å utvikle ulike korte yoga-program for å holde ryggen smidig og frisk og for å holde energien oppe, og jeg bruker også ”power-poses” for å styrke meg mentalt når jeg står foran utfordringer.
Denne måten å bruke yoga på, som jeg har valgt å kalle ”kontor-yoga” blir ett av våre kjennemerker på NettYoga.no. Her bygger vi nå opp en stor base av slike korte program, laget for dem med arbeidsstillinger som skaper dårlig kroppsholdninger, belastninger, smerter, og stivhet. Kontor-yoga er supert for deg som har lyst til å styrke helsen din og holde deg sterk og smidig.

 

Hva gjør deg til en god yogalærer?

Jeg tror det må være min lange erfaring med meditasjon, visualiseringer og hvilken effekt dette har på kropp og sinn. Sammen med min allsidige utdannelse og bakgrunn gjør det at jeg gjennom min veiledning kan hjelp folk til dyp utvikling på det personlige plan. Jeg har utdannelse i Biologisk Medisin, kosthold og ernæring, vitamin- og mineralterapi, urteterapi, mikrobiologi, craniosacralterapi, jeg har gått ulike kurser innen metafysikk og meditasjon, og jeg har jobbet med og studert faste (altså det å ikke spise fast føde). Og jeg har brukt alt dette selv. Det har gitt meg en helhetsinnsikt som jeg begynner å forstå at er helt unik. Jeg er instruktør i Medisinsk Yoga, en yogaform som passer godt sammen med resten av min bakgrunn. Jeg er nok mer opptatt av å bruke yoga som medisin og selvutvikling enn å ha det som treningsalternativ.

Anne Simone fra Nettyoga.no

Hva er ditt mest minneverdige yogaøyeblikk?

Da jeg mistet barnet jeg bar på i fjerde måned, og følte hennes nærvær hos meg i flere dager etter at hun døde. Jeg fødte henne på et sykehus i Tyrkia da vi var på ferie, og det hele var egentlig ganske dramatisk. Men det er hennes nærvær som sitter igjen som den opplevelsen jeg minnes best. Hun var der som en usynlig sfære, rett ved den høyre siden av hodet mitt. Det var et nærvær av pur lykke, tilfredshet og kjærlighet. Det var en følelse av glede og av at ”alt er vel”, og at det ikke finnes noe vondt. Jeg føler meg utrolig beæret som har fått oppleve en slik følelse. I all sorgen etter å ha mistet barnet mitt, var det både godt og litt merkelig å kunne koble meg på denne sfæren og få en slik vidunderlig opplevelse. Det var en trøst og en slags lærdom på en gang. Jeg tror det er slik vi har det når vi ikke er manifestert i vår fysiske kropp, når vi er kun sjel. Det har gjort at jeg overhode ikke redd for å dø, jeg vet det vil bli vakkert og godt. Det å ha opplevd og kjent på den følelsen hennes nærvær ga meg, har gitt meg noe nytt å lete etter i livet. Jeg tenker at dette må være et slags nirvana, og jeg er sikker på at vi kan ha det slik når vi lever også. Når jeg har det godt i meg selv, og føler jeg er på track i livet, da kjenner jeg små øyeblikk av dette. Men om jeg så bare lar meg stresse bittelitt, gjennom bekymring, stimulerende mat eller andre ting, så klarer jeg ikke holde på den følelsen så lenge. Den er liksom litt skjør ennå, litt subtil. Men den har blitt en rettesnor, en guide i livet, og jeg kjenner at den mer tilstede når jeg har god rutine på å meditere. Og jeg når jeg er trygg og kjærlig mot alt og alle, så er jeg nærmere denne følelsen av pur tilfredshet, glede og kjærlighet.

 

Hvordan får du din yogapraksis til å passe inn i hverdagen?

Jeg la om kostholdet litt, slik at jeg ikke trenger så mye søvn. Jeg sier det med et lite glimt at spøk, og et blunkefjes. For jeg tror det høres litt rart ut. Men en ren kropp trenger du mindre søvn og har mer energi, vitalitet og klarhet. Det gjør at du kan jobbe mer effektivt og få mer tid i hverdagen. Dette gjorde susen for meg, og det ble lett å stå opp en time tidligere. Enkelt og greit…. Men allikevel litt vanskelig. Når jeg er på reise, noe jeg er ofte, sklir kostholdet lett ut, og jeg blir daff, får mindre energi og hodet er ikke like klart og fokusert. Da går prestasjonsnivået ned, og yogaøktene om morgenen har lett for å bli nedprioritert dersom jeg ikke er oppe til planlagt tid.
Hvis du er nysgjerrig på hvordan jeg gjør dette, så kan du bli med og prøve. ☺ I juni 2014 skal jeg ha et online detox-kurs for dem som har lyst til å kjenne på effekten av dette. Hvis du legger igjen e-mail på forsiden til NettYoga.no, så får du beskjed når jeg legger ut kurset.

 

Hva gjør du når du ikke praktiserer yoga?

Nå jobber meg mye med NettYoga.no. Det er et online yogastudio, hvor vi spesialiserer oss på Medisinsk Yoga og ”Kontor-yoga”, i tillegg til å ha styrke, strech og flow. Jeg skriver ”kontor-yoga” i parentes, siden det ikke er noen offisiell form for yoga, men en jeg har utviklet i samarbeid med Bente Ørjansen som er NLP-coach og Ann-Hege Pedersen som er danser, PT og yogainstruktør. Vi har alle vært igjennom mye og brukt en del av disse teknikkene hver for oss. Da vi satte de sammen og i system, fikk vi et utrolig virkningsfullt instrument.
På NettYoga bruker vi yoga både som medisin og som trening. Medisinsk Yoga har dokumentert effekt, og er et svært virkningsfullt verktøy både for fysiske og psykiske plager. Gjennom NettYoga ønsker jeg å kunne dele av min kunnskap og erfaring med sykdom og hva som skaper helse igjen, slik at andre også kan ha glede av dette. Jeg vet det er mange som går rundt med sykdom og plager som aldri de får hjelp for. De får ikke diagnose, de får ikke hjelp i det offentlige helsevesen, eller de får vite at det er kronisk og at de er bundet til medisiner resten av livet. Slik hadde jeg det også, men jeg kom ut av det, og har det nå bedre enn jeg noen gang har hatt det!
Ellers er jeg utrolig glad i å være ute i naturen. Jeg kan sitte å høre på lydene, jeg kan studere et blad eller en stein, eller jeg kan nyte utsikten. Og så liker jeg å leke! Om vinteren er det ski, og om sommeren er jeg i ved vannet eller på fjellet, enten med ryggsekk og god mat eller så hender det at jeg tar med BASE-riggen min og hopper ned igjen. Jeg har høydeskrekk, men samtidig en trang til å fly…. En merkelig kombinasjon. Så det blir en del fallskjermhopping også. 😉 Det er noe med friheten og det å leke og fly rundt på himmelen som fortsetter å engasjere meg og skape en blomstring av glede innvendig.

 

Har du noen visdomsord du vil dele med oss?

Jeg elsker dette sitatet fra Thor Heyerdahl:

”Grenser. Jeg hører folk snakker om dem, men jeg har aldri sett dem. De finnes visstnok i noen menneskers hoder.”

Det er så sant! Hver gang jeg tror jeg har kvittet meg med mentale hindringer, oppdager jeg ofte at det finnes nye der. Slik fortsetter jeg å skalle av meg selv som om jeg skreller en løk. Mitt stadige ønske om å utvikle meg, tar fjerner disse ”grensene” i hodet mitt. Grenser for meg selv og hva jeg tror er mulig. Men jeg er utrolig glad for at jeg forstår dette fenomenet, slik at jeg bevisst kan jobbe med å tenke like stort og uhindret som Thor Heyerdahl. Meditasjonen har vært mitt verktøy nummer én for å jobbe med dette!

Filmen om Kontiki fasinerte meg stort. Den viste lederskap og klokketro på en helt unik måte. Dette skjedde tross alt i virkeligheten! Thor var så sikker på at denne guden Ra som menneskene på Polynesia (var det der?) hadde snakket om, at denne guden hadde rett og at reisen med Kontiki ville gå bra. Jeg synes det er trist at den norske kulturen har glemt så mye av det spirituelle, det guddommelige. Det er liksom ikke ”inn” å tro på gud i vårt akademiske hjørne av verden, fylt med forskere og ”bevis”. Jeg har full tro på at jeg og du og alle andre kan bli guidet i vårt liv, av vår gudommelige sjel. Akkurat slik Thor Heyerdahl ble på Kontiki, og polynesierne før han. Men vi må ta oss tid til å lytte. Jeg tror sjelen vår en del av det guddommelige, og at den har all viten i seg. Når vi lytter til dens subtile stemme, skjer det mirakler hver dag.

 

Hva vil du si for å motivere andre til å begynne med yoga?

Se på det som en oppdagelsesferd til et spennende, eksotisk land der ingen har vært før deg! For det slik er det. Ikke bare vil du oppdage en ny dimensjon av deg selv, men du vil også avdekke en helt ny del av verden.

 

Noe annet du vil dele med oss?

Jeg holder på å jobbe med noe som heter ”Happiness Project”. Enten du er deprimert, eller om du bare føler at du mangler noe, mangler lykke, så er dette noe bør ta en kikk på. Da jeg var deprimert var det så mange som hadde svaret. Psykologer mente de hadde svaret, samlivsterapeuter hadde et annet svar, kostholdseksperter hadde noen svar, og mange andre hadde sine. Legen hadde ingen svar, … men han hadde en sykemelding. Det blir man jo ikke videre glad av i lengden. Du får fri fra jobb, men du blir ikke glad. Til slutt fikk jeg vite at det var en del av personligheten, og at det ikke var noe å gjøre med.
Jeg gikk på antidepressiva en stund. Jeg fikk en haug med bivirkninger, uten kjenne noen særlig effekt. Litt ”flatere” ble jeg nok, men jeg kjente heller ingen lykke. Da jeg sluttet å drikke melk og å spise melkeprodukter var jeg bra etter 2 måneder! Jippii! Så enkelt kunne det gjøres. Følelsen av glede og muligheten for lykke var tilbake! Naturen order opp når vi den muligheten til det.

”Happiness Project” er basert på min erfaring med å være deprimert og ta meg selv tilbake i full blomst, full av liv og glede og med store mål i livet.
Jeg erfarte at lykke ikke kommer av en ting. Men at det er en kompleks sak basert på både ytre og indre prosesser. Jeg har studert hva eksperter og jeg har testet det ut selv og på venner.
Det kan virke uoverkommelig å nå dit uten kunnskap, og for meg tok det 12 år. Jeg har satt dette i system, slik at man steg og steg kan ta seg videre mot et mer gledelig liv. Det er ikke gjort over natten, men det viktigste er at du begynner, og at du er trygg på at du har en guide.
Informasjon om ”Happiness Project” blir også lagt ut på nettyoga.no sine sider, før en egen nettside kommer på plass på www.happinessproject.eu ☺

Fra min sjel til din ønsker jeg det god helse, leken og barnlig glede, og så sender jeg deg et stor smittende smil! På gjensyn!