Lumi Yoga Teachers Club Presenterer Yogaprofilen

Alexander portrett
Navn: Alexander Medin

Studio: Puro Yoga, Gangster Yoga, Back in the Ring, Nøsen Yoga Retreat Center

Sted: Oslo

NettstedPuroYoga.no og YogaForLivet.no

 

Er du klar for en yogasommer?
24. – 31. juli avholdes Norges Yogafestival på Nøsen Fjellhotell som ligger mellom Fagernes og Hemsedal. Alexander Medin og flere av norges fremste yogalærere er på plass sammen med flere anerkjente internasjonale lærere.
http://www.norgesyogafestival.no

 

Hvorfor startet du med yoga?
Det var helt tilfeldig. Sklei inn på et bananskall. Likte veldig godt roen og klarheten jeg fikk etter ”treningsøkten”.

 

Hvordan har din yogapraksis endret livet ditt?
Ganske radikalt, det har gjort meg friskere og sunnere på alle områder. Det har tvunget meg å møte sider med meg selv jeg ikke før var bevisst på og det har hjulpet meg å løsne opp i stive mønstre som før opererte på et underbevisst plan. Nå har jeg fått en dypere forståelse av hvordan jeg er skrudd sammen og kan gjøre noen konstruktive grep. Yoga har hjulpet meg å ta tak i alle gråsonene ved min personlighet, se mine begrensninger og slutte å være så selvopptatt. Det har åpnet opp et skall, gjort meg mer skjør og sterk på samme gang, og ikke minst gitt meg en innsikt til en kilde av liv som er uovertreffelig og majestetisk.

alexander webgangster_26

Fortell oss om din yogalivsstil
For det meste så merker man jo at man feiler på det meste med det å være yogi, men nå er det jo slik at jeg har blitt yogalærer på fulltid så jeg prøver å integrere yoga i alt jeg gjør. Ofte roter jeg det til, men når jeg treffer blink og kjenner meg Connected er det ufattelig vakkert og kjenner at jeg har kontakt med noe ubeskrivelig som dveler i oss alle. Det er også lett å bli litt selvopptatt som yogalærer, så jeg synes det er spennende å undervise mennesker som normalt ikke ville komme til en yoga klasse. Det krever liksom en annen innstilling og jeg liker utfordringen å integrere yoga på en praktisk måte i hverdagen – som ikke har så mye med å sitte på en yogamatte.

 

Hva gjør deg til en god yogalærer?
Å ikke strebe etter å bli en god yogalærere, men være et godt menneske. Å være sammen med andre mennesker som ikke holder på med yoga. Ha forståelse og empati for de og ikke bli selvgod og oppblåst fordi jeg kan gjøre noen strekkøvelser. Alle mennesker sliter på forskjellige måter, så når jeg for en dypere forståelse om det, og utvikler større empati og innsikt rundt det, da kjenner jeg at jeg nærmer meg yoga og noe som er utrolig vakkert. Det er jo selvfølgelig også viktig å lære kjenne mennesker og gi de plass og finne en måte å hjelpe de på, men den beste hjelpen er hjelp til selvhjelp. Noen behøver masse oppmuntring og ros, andre litt ris, men til syvende å sist tror jeg en god yogalærer holder opp et speil og hjelper mennesker å se seg selv litt bedre, og omsider får et perspektiv av det innerste edle metallet i oss som forener oss alle. Men det er mye letter sagt en gjort!

 

Hva er ditt mest minneverdige yoga-øyeblikk?
Da jeg kom til Pattabhi Jois første gang og ble kastet ut av shalen

 

Hvordan får du din yogapraksis til å passe inn i hverdagen?
Det er ganske enkelt. Det er et valg jeg gjør, for uten det kjenner jeg meg helt falsk og mangler forståelse og integrering i hva jeg holder på med. Det er i selve praksisen jeg legger grunnlaget for å få en reell opplevelse av hva yoga handler om. Det overgår det rasjonelle og står overordnet teoretiske paradigmer. Det handler om en direkte opplevelse av sant liv, være ekte, få kontakt med innerste i ens eksistens og kjenne at man kan åpne seg til det, forløse det og slippe det fram i ens bevissthet og væremåte. Så uten en daglig praksis blir det bare masse prat og lite integrering og forståelse. Yoga er en direkte opplevelse av noe som er stabilt, sant og ikke foranderlig. Våre sinn er flyktige av natur, så det krever et visst, studie, praksis, vedlikehold, stretching, tøyling og forståelse av sinnets flyktige mønstre – til noe annet vokser fram, som er noe mer enn bare masse tankespinn. Så kort oppsummert, en yoga praksis hjelper meg å integrere yoga i hverdagen. Uten det er jeg helt lost. Det er vaskekluten som støver av mitt eget speil så jeg kan se litt tydeligere.

 

Hva gjør du når du ikke praktiserer yoga?
Ser på TV. Nei ærlig talt, forsøker å nyte av hverdagen, glede meg over alt det vakre livet har å by på. Prøver å se det positive rundt meg og støtte opp under det istedenfor det negative som lett formørker og trekker ned. Liker jo å lese og se filmer, men det har dessverre ikke vært så mye tid til det den siste tiden. Nå har jeg jo fått tak i Nøsen og der er det ufattelig vakre naturopplevelser, så bare å være der oppe er en stor glede.

 

Har du noen visdomsord du vil dele med oss?
Hæ? Ikke prøv så hardt, la yoga virke over tid og vær tålmodig! Sakte men sikkert går veien.

 

Hva vil du si for å motivere andre til å begynne med yoga?
Ikke prøv å motivere andre til å begynne med yoga. Finn først ut om det funker for deg selv, og vær et eksempel!

 

Noe annet du vil dele med oss?

Vær takknemlig! Takknemlighet er en åpen dør inn til mye kjærlighet og glede.

Alle bilder ©Nicki Twang. Nettsted: twang.no

 
 

Er du yogalærer og vil være med i Lumi Yoga Teachers Club?

Les mer vår Lumi Yoga Teachers Club her>>

Legg igjen en kommentar