Lumi Yoga Teachers Club Presenterer Yogaprofilen

Wivi Aulesjord YaYoga Holmestrand

 

Navn: Wivi Aulesjord

Studio: YaYoga

Sted: Holmestrand

NettstedYaYoga.no

 

Hvorfor startet du med yoga?

Jeg jobbet i mange år som salinstruktør i S.A.T.S og ønsket å teste ashtanga yoga som ble undervist i lokalet jeg jobbet i Oslo. Jeg hadde da tatt trenerkurs gjennom SATS i yoga og pilates da det var i startgropen av det vi kalte ”hvite timer” og jeg ble nysgjerrig på yoga. Dette var tidlig 2000 tallet. Likte fysiske delen av praksisen og at den utfordret meg fysisk og psykisk.

 

Hvordan har din yogapraksis endret livet ditt?
Hvor skal jeg begynne? Jeg gjorde en del ashtanga yoga før jeg fikk barn nr 3, da jeg virkelig trengte yoga i den perioden. Med siste barn valgte jeg å ta utdanningen hos R. Alexander Medinpuroyoga.no da jeg hadde litt ekstra permisjon. Det endret mitt syn på yoga og ikke minst at den fysiske delen kun er en liten del av yoga. Det var inspirerende, lærerikt og det endret meg ganske mye. Jeg begynte å undervise mer og mer yoga på treningsstudioet i Holmestrand og dro på flere kurs med kjente ashtangalærere samtidig som jeg fikk en stabil egenpraksis hjemme.  Og nå har jeg tatt steget helt ut og startet eget yogastudio i hjembyen Holmestrand. Oppsummert føler jeg at jeg er mer tilstede i livet mitt,  prøver å akseptere meg selv som jeg er og ikke minst følge hjertet mitt som jeg har gjort nå.

 

Fortell oss om din yogalivsstil
Jeg prøver å stå opp før resten av familien når det er stille i huset. Da trives jeg best med å gjøre min egen ashtanga-praksis som tar alt fra 60 min til 90 min, avhengig av tid jeg har til rådighet 5-6 dager i uken. Når det er sagt liker jeg også å sitte sent oppe og kose meg med spennende serier på Netflix som de fleste andre, men det resulterer ofte i en litt slappere praksis dagen derpå. Men jeg prøver ikke stresse så mye med resultatet, heller være fornøyd med det jeg fikk gjort. Yoga handler jo om aksept og tilstedeværelse, og jeg prøver å være tilstede selv om det til tider er utrolig krevende.

På formiddagen underviser jeg kanskje mor & barn yoga for en gjeng med herlige damer og babier, eller ashtanga yoga og så er jeg hjemme og er ”mamma yogi”, hjelper til med lekser og gjøre det som trengs i en familie på 5. 2-3 kvelder i uken underviser jeg i ashtanga eller myk yoga i mitt eget yogastudio.  Siden det er nå mitt levebrød kan jeg unne meg en helg i Stockholm på workshop med David Robson eller dra inn til Puro Yoga eller som jeg skal i januar (2016) til Goa i 14 dager. Da tenker jeg at min jobb er den beste som finnes.  Gjør det du elsker og elsk det du gjør. Prøver ellers å være snill mot meg selv og andre rundt meg, det er en god yoga filosofi 🙂

 

Hva gjør deg til en god yogalærer?
Tilbakemeldingene jeg får er at jeg skaper trygghet, er tydelig og gjør at folk slapper av med humor og ved å by på meg selv. Yoga skal ikke være så alvorlig. Mange gruer seg til første møte og man skal alltid huske hvordan man selv følte seg første gangen i en yogasal. Jeg ønsker at alle skal føle seg sett og gå ut av salen med mestringsfølelse uavhengig av mykhet og alder. Jeg innrømmer også at noe er vanskelig og prøver å legge vekk at man skal prestere, yoga skal være noe vi gleder oss til hver gang!

 

Hva er ditt mest minneverdige yoga-øyeblikk?
Avslutningsseremonien med Alexander Medin etter endt utdannelse og mange flotte øyeblikk sammen med han og resten av den flotte gjengen vi var som studerte sammen. Men innrømmer også at det å møte Sharath Jois i København 2013 var stort.

 

Hvordan får du din yogapraksis til å passe inn i hverdagen?
Siden jeg har mann og 3 barn, prøver jeg som tidligere nevnt å stå jeg opp rundt 5.30 og gjør min praksis før resten av huset våkner og dagens gjøremål starter. Det var tung i starten, men etter hvert har det blitt en rutine jeg setter stor pris på. Selv om jeg aldri skulle trodd det for en stund siden da jeg er en ”natteravn”. Men dersom jeg ikke får det til, så gjør jeg det senere eller tenker at i dag rakk jeg faktisk ikke det jeg tenkte og ikke plage meg selv med det.  Yoga handler jo også om å leve i nuet og ta ting som det kommer, og dersom det ikke gikk slik jeg tenkte, nei da får jeg gjøre det igjen i morgen.

 

Hva gjør du når du ikke praktiserer yoga?
Driver yogastudio
Er sammen med familie og venner
Jogger en tur eller bare koser meg hjemme med blader eller kafetur
Liker å reise med og uten familien

 

Har du noen visdomsord du vil dele med oss?
Jeg er nok ikke så erfaren at jeg kan fare med visdomsord, men samtidig prøver jeg selv å lytte til hva hjertet sier meg og følge det så godt jeg kan. Prøv å leve i nuet uten å bekymre seg for fremtiden eller fortiden, men rett og slett leve nå (vanskelig som bare det, men fint å strekke seg mot)! Og ikke minst dersom du har lyst til å prøve yoga, start nå, ikke vent.

 

Hva vil du si for å motivere andre til å begynne med yoga?
Jeg mener oppriktig at yoga er for alle, prøv ut litt ulike varianter og gi det tid. Det tar tid å bli trygg på alt som er nytt, og yoga kan virke utfordrende i starten og mange tenker det ikke er noe for meg, jeg er stiv etc. Husk at yoga ikke er konkurranse med andre, det er en praksis på og utenfor matten.

 

Noe annet du vil dele med oss?
Ikke akkurat nå, takk for at jeg får være med på lumiyogas profil 🙂

Alle bilder levert av Wivi.

 

Er du yogalærer og vil være med i Lumi Yoga Teachers Club?

Les mer vår Lumi Yoga Teachers Club her>>

Lyst til å lese intervjuer med andre yogalærere så finner du en oversikt her>>