Lumi Yoga Teachers Club presenterer Yogaprofilen

 

Navn: Julie Vestrum Hansen
Studio: Prana Studio – Medisinsk Yoga

Sted: Sandefjord

Nettsted: pranastudio.no

 

Hvorfor startet du med yoga?
Jeg startet med yoga pga 12 år med hyppige migreneanfall og ryggproblemer. Jeg hadde også en tøff graviditet og fødsel som førte til bekkenproblemer som er vedvarende den dag i dag, og kjente at jeg må finne en annen løsning enn kun medisiner og smertestillende. Noe som for de aller fleste er det enkleste alternativet. MediYoga (medisinsk yoga) ble min redning.

Hvordan har din yogapraksis endret livet ditt?
Jeg har en helt ny hverdag når det gjelder migrenen. Jeg er mer bevisst på kroppen, mer bevisst på når jeg spenner muskler jeg ikke trenger å bruke og ikke minst; Bevisst på pusten! Jeg har fått et verktøy jeg kan bruke for å lege meg selv. Og det beste av alt er at det er et verktøy som man har med seg over alt. Nemlig seg selv og pusten!

Fortell oss om din yogalivsstil
Min yogalivsstil handler mer om tankegangen min. Å lytte til kroppen for å kjenne på hva den trenger. Stadig prøve å disiplinere den skravlete apekatten vi alle har i topplokket, slik at jeg heller kan finne fokuset på her og nå, i stedefor å fokusere på fortiden eller fremtiden. Å prøve å finne ro ved å gi slipp på det man ikke har kontroll på. Å vite at det man fokuserer på, det er det som vokser. Skal man fokusere på det negative eller det positive? Det er et valg man kan ta.

Hva gjør deg til en god yogalærer?
Jeg håper jo først og fremst at mine elever synes jeg er en god yogalærer. Jeg er ikke spesielt selvhøytidelig og jeg har humor. Men jeg har også ro. Samtidig kjemper jeg en utrolig vond, tøff og veldig vanskelig personlig kamp. Dette, i tillegg til min erfaring med mye fysiske plager opp gjennom livet, bidrar til at jeg ser mennesker på en måte jeg kanskje ikke ellers ville gjort. At jeg har en enda bedre forståelse om at alle vi møter kjemper en kamp du ikke vet noen ting om. At jeg har en forståelse, respekt og ser folk for det de er, uten å dømme. Og så lærer jeg alltid noe nytt av mine elever ut i fra ting de opplever og kjenner på, som jeg bestandig tar med meg videre.

Hva er ditt mest minneverdige yoga-øyeblikk?
Et nydelig øyeblikk for meg var en gang under hjertemeditasjonen “Guru Ram Das”. Når musikken og sangen stilnet, satt alle i ro, godt over halvparten tørket tårer og var fullstendig tilstede i seg selv på godt og vondt. Å se folk tillate seg selv å kjenne på det som er, akkurat her og nå er for meg noe jeg er ekstremt takknemlig for å stadig få oppleve i denne jobben.

Hvordan får du din yogapraksis til å passe inn i hverdagen?
Jeg har en stor kjærlighet for rolige yogaformer. Jeg underviser i MediYoga (medisinsk yoga) og Yin yoga. Og dette med hvile er ekstremt undervurdert av mange. Å hvile er liksom en “synd”. Men jeg mener den er helt nødvendig. Vi trenger hvilen! Desto mer dersom man har en hektisk hverdag. Jeg er også introvert, og har et stort behov for å lade batteriene ved å bare være for meg selv. Og det gir yogapraksisen meg en fin mulighet til. Jeg setter alltid av tid til å legge meg ned og puste dypt. Noen dager kan det være nok. Andre dager blir det en lang yogaøkt. Noen dager kun meditasjon. Dagene varierer, men jeg tar meg alltid tid til å bare være. Like viktig som fysisk hvile, er den mentale hvilen.

Hva gjør du når du ikke praktiserer yoga?
Da gjør jeg diverse kontorarbeid som hører med jobben i å drive eget studio. Jeg er også grafisk designer og gjør mellom slagene noen oppdrag innen det. Ellers har jeg en nydelig, liten gutt på 4 år – og det er den viktigste jobben av alle. Å være mamma!

Har du noen visdomsord du vil dele med oss?
Jeg havner stadig tilbake på ordene “Det som har vært, har vært. Det som kommer, det kommer. Det eneste vi vet noen ting om er akkurat her og nå.”

Hva vil du si for å motivere andre til å begynne med yoga?
At yoga er for alle, men ikke alle former for yoga er for alle. Man må finne det man trives med. For noen er det de mer fysisk krevende yogaformene som kjennes riktig ut, for andre er det det å være i ro. Prøv litt forskjellig. Ikke bare prøv “yoga” og konkluder med at “det er ikke noe for meg”. Kanskje blir du veldig overrasket over hva yoga kan være og hva det faktisk kan gjøre for deg. Både fysisk og psykisk.

Noe annet du vil dele med oss?
At det er alltid noe å være takknemlig for.

Alle bilder levert av Julie Vestrum Hansen.

 

Er du yogalærer og vil være med i Lumi Yoga Teachers Club?

Les mer vår Lumi Yoga Teachers Club her>>