Lumi Yoga Teachers Club Presenterer Yogaprofilen

Lumi Yoga Teachers Club christine straume portrett

 

Navn: Christina Straume

Studio: Frilans bla hos Asker Yoga/Actic, Yogafelleskapet, Røykenbadet, Hurum Yoga

Sted: Asker/Røykenområdet, innimellom Oslo og i Sverige.

Nettsted: movebreathebe.no

Hvorfor startet du med yoga?
Jeg var ung, syk og ulykkelig. Jeg merket at korte stunder med yoga, meditasjon og pusteøvelser gjorde noe med hvordan jeg så på meg selv – og jeg følte meg mer lykkelig over å være i min egen kropp.

 

Hvordan har din yogapraksis endret livet ditt?
Yogaen har vært med meg gjennom hele mitt voksne liv som en nødvendighet for min rygg. Når jeg var ung søkte jeg opp yogastudioer når jeg var ute og reiste. På hjemmebane hadde jeg bare min bok. Etter graviditeter søkte jeg tilbake til yogaen, og etter det har jeg vært på en fantastisk og spennende yogareise som aldri blir kjedelig eller forutsigbar og som også gjorde at jeg utdannet meg til yogalærer.

 

Fortell oss om din yogalivsstil
Jeg jobber frilans på flere studioer og med egne arrangementer og nå også yogareiser med Jomfrureiser. Jeg har flere utdanninger som yogalærer, men den som har satt størst spor er min utdanning innen Anukalana Yoga, der vi beveger oss mykt og flytende og der også plassene mellom stillinger får like mye fokus. Embodied Flow inspirerer meg også, der intuitiv bevegelse får innpass. De siste årene har jeg fått opp øynene for dans og jeg finner særlig intuitiv dans som en inspirasjon til yoga. Jeg prøver å få med meg yogasamlinger som virker spennende for meg, og tar gjerne mer utdanning.

 

Hva gjør deg til en god yogalærer?
Jeg har en evne til å møte mennesker der de er, knytte kontakt og gi opplevelser rundt yoga og bevegelse som nærer langt inn, forbi det rent fysiske. Jeg prøver også å oppmuntre til å se hverandre. Livet er om å møte og møtes, og også mennesker jeg ikke kjenner så godt kan ha stor innvirkning på meg fordi de fikk meg til å minnes hva livet virkelig handler om, eller at de fikk meg til å tørre å se innover og møte noe i meg selv som jeg ikke visste jeg trengte.

Lumi Yoga Teachers Club christine straume portrett action

 

Hva er ditt mest minneverdige yoga-øyeblikk?
En liten ting, som rørte meg veldig. En av mine ”yogavenner”, en fysisk sterk mann som er veldig glad i å jobbe hardt, ble liggende i barnet en ekstra lang stund. Han kom til meg etterpå og sa at det var første gang han virkelig kjente at det var det han trengte. Det tåret mine øyne å se at det jeg har snakket om, om å kjenne inn, at vi ikke er maskiner, men mennesker og at det er ok uansett hva og hvordan vi føler. Ofte når vi lytter til hjertet åpner det opp for forandring på uante områder. Hvis vi plutselig er litt ut av rytme med andre er vi kanskje mer i rytme med oss selv, og jeg gir alltid mulighet til å hente oss inn.

 

Hvordan får du din yogapraksis til å passe inn i hverdagen?
Min meditasjon er viktigst for meg på morgenen. 20 minutter eller mer. Oftest gjør jeg yoga en stund etter frokost hvis jeg ikke har klasse, og har jeg klasse tidlig pleier jeg å finne en stund i løpet av dagen med yoga, alt fra 20 minutter til 1,5 time. Noen dager blir det ikke yoga, men da finner jeg tid til å meditere.

 

Hva gjør du når du ikke praktiserer yoga?
Jeg jobber også frilans med grafisk design, og er utdannet innen billedkunst. Jeg studerer alltid noe, og i det siste er det om hvordan vann beveger seg, og siden vi til dels består av vann er det interessant å trekke likheter til bevegelse i egen kropp. Når vi blir eldre blir vannmengden mindre i kroppen, men ved å bevege oss mykt og flytende kan vi kanskje beholde ”flowen” lengre? Ellers er jeg glad i fysisk bevegelse og går mye på ski og kjører telemark. Henger gjerne med familien og venner, og liker å ta en tur på kafé. Jeg syns det er spennende med menneskelige relasjoner, og det virker som om jeg er god på å finne likesinnede. Jeg føler meg aldri alene.

 

Har du noen visdomsord du vil dele med oss?
”All I want is to be true”. En setning som kom til meg for 15 år siden når jeg mediterte, og som har en dobbel betydning som fremdeles får håret til å reise seg på armene.

 

Hva vil du si for å motivere andre til å begynne med yoga?
Er du nysgjerrig – prøv det, og gi det noen ganger før du bestemmer deg. Og når du føler deg nysgjerrig igjen – prøv en klasse med en ny yogalærer eller ta en workshop!

 

Noe annet du vil dele med oss?
Jeg ser det på andre og jeg ser det så tydelig på meg selv – yoga forandrer oss. Setter oss i kontakt med den vi er, og det gjør oss mer ydmyke og sårbare, men det gjør oss også sterkere og mer motstandsdyktige i tider som krever det …og mer full av kjærlighet. Vilje og mot er to ting som går hånd i hånd. Når du vil noe så tør du mer, så finn ut hva som får deg til å ville mer. Hva får deg til å kjenne at du lever? Vil du ha mer av det i ditt liv?

 

Alle bilder levert av Christina Straume

 

Er du yogalærer og vil være med i Lumi Yoga Teachers Club?

Les mer vår Lumi Yoga Teachers Club her>>