Lumi Yoga Teachers Club Presenterer Yogaprofilen

Yogaprofilen Camilla Nicoline Vik LumiYoga.no

Navn: Camilla Nicoline Vik

Studio: Fighter Kickboxingklubb, Oslo

Sted: Oslo

Nettstedwww.caminicol.com og www.yogamagasinet.no
 
Hvorfor startet du med yoga?

Etter flere år med borrelia og traumatiske opplevelser lyttet jeg endelig på anbefalingen legen hadde gitt meg flere ganger: Prøv yoga og gå tur i skogen. For å være ærlig syntes jeg yoga var kjedelig. Vendepunktet kom da tanten min tok meg med på yogareatret i Spania. Der trente vi yoga to ganger om dagen, og gikk nydelige fjellturer i vakre omgivelser. Jeg var ikke helt overbevisst de første dagene, men hun søte instruktøren fra Tyskland fortalte meg mer om hvordan pusten skal fungere, og at yoga handler ikke om konkurrere med personen ved siden av. ”Jobb der du er akkurat nå.” Da roet kroppen seg. Jeg var nå i yogaens verden, og likte det!

“To be a warrior is to learn to be genuine in every moment of your life.”
~ Chogyam Trungpa

 

Hvordan har din yogapraksis endret livet ditt?

Yoga er healing. Yoga er min kjærlighet. Yoga ble min vei ut av mørket og de utfordringene jeg har opplevd i livet mitt. Når jeg ikke finner kjærlighet til meg selv, starter jeg morgen med veiledet meditasjon etterfulgt av yoga for å «tune in». Yoga har hjulpet meg til å få kontakt med mitt sanne jeg og til å stole på mennesker igjen. Troen på at ikke alle vil meg vondt. På matten kan jeg være meg selv. Yoga har gjort meg både sterkere fysisk og mentalt. Yoga har lært meg å lytte innover og ha større tålmodighet. Jeg kjenner en følelse av fred og fleksibilitet som jeg aldri har kjent tidligere. Jeg er takknemlig!

Hver dag blir jeg bedre med å være bevisst tilstede i det nåværende øyeblikket.

 

Fortell oss om din yogalivsstil

Yoga som livsstil har blitt min redning både på og utenfor matten. Jeg har nå endelig funnet meg selv. Det har tatt tid, men det var den tiden jeg trengte for å være der jeg er nå. Jeg bruker yoga for å lande, lytte og jobbe med å gi slipp på alt som ikke tjener meg lenger. Yoga ble også min inngangsport til meditasjon.

Jeg mediterte litt før, men det å sitte stille var vanskelig for en ekstremt travel person. Med veiledning og mantra har meditasjon gitt meg ro, og tid til å reflektere. Jeg finner det lettere nå å prioritere yoga og ikke gi bort dette pusterommet til andre gjøremål. Rekker jeg ikke å dra ned på en klasse legger jeg ut matten på stuegulvet. Ikke for at det skal være et MUST, men jeg vet hvor utrolig godt jeg har det etterpå. Jeg skrur av mobilen og prioriterer meg selv.

Min yogalivsstil er ikke bare den fysiske delen, men også hvordan jeg jobber med meg selv hver dag. Jeg synes at de dagene jeg setter av tid til å praktisere yoga og meditasjon er også de dagene jeg i stand til å være tilstede mer for andre. Jeg føler meg sterkere og blir bedre kjent med kroppen min. Jeg er mer balansert både fysisk og mentalt.

 

Hva gjør deg til en god yogalærer?

Jeg har alltid visst at jeg en dag ville gjennomføre en yoga-lærerutdanning, og jeg bestemte meg for at dette var øyeblikket da jeg startet å praktisere Yogic Arts, men først og fremst for å ta min egen praksis til et nytt nivå. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få muligheten til å instruere like etter ferdig utdannelse. Jeg føler en stor takknemlighet for de rundt meg som skapte denne muligheten, og for de som har støttet meg hele veien for å ta utdannelsen.

Jeg er fortsatt fersk som yogalærer, men min interesse har alltid vært samspill mellom kropp og sjel. Som tidligere toppidrettsutøver i freestyle kickboxing har det å undervise stått meg nært, og nå får jeg brukt gamle kunster fra kampsporten kombinert med yoga. Jeg gleder meg til hver gang jeg skal undervise. Min yogalærer Master Duncan Wong sa: «Teach with touch», og det har festet seg. Nå har jeg min”touch”.

Jeg har fokus på at de som kommer til timen skal føle seg trygge og blir ivaretatt. Jeg er også takknemlig for de som kommer – gjennom dem får jeg sjansen til å bli bedre kjent med meg selv hver eneste gang.

 

Yogaprofilen Camilla Nicoline Vik LumiYoga.no

 

Hva er ditt mest minneverdige yogaøyeblikk?

Jeg er på en uendelig reise for å lære mer om kroppen og sinnets mysterier. Jeg er fylt med takknemlighet for mine lærere og min praksis, og hva de har vist meg om meg selv, om livet, om å være i stand til å leve fullt ut.

Det største øyeblikket mitt var under yogautdannelsen i Yogic Arts. Jeg har store blokkeringer i ryggen og meget stive skuldre. Siden januar har jeg jobbet hardt på hjerte-åpner timene til Tonje på Leela Yoga. Jeg fortalte Master Duncan Wong dette og trodde han da bare skulle vise en lite justering for de andre hvordan man jobbet med disse låsningene. Han jobbet dypt og bestemt for å løsne opp i blokkeringene mine under asanasen «The Wheel Pose». For første gang på mange år hadde jeg strake armer, svai i ryggen og strake ben. På vei ned igjen startet tårene å renne og gråten kom. Forsiktig la han hånden over øynene mine. Mange blokkeringer ble løsnet og følelsene kom frem. Det var en kraftfull opplevesle som åpnet meg, og min selvtillit vokste under utdannelsen.

 

Hvordan får du din yogapraksis til å passe inn i hverdagen?

Yoga har blitt en stor del av meg, og min tid på matten er dyrbar. Jo mer jeg praktiserer, desto mer blir yoga en integrert del av livet mitt. Som freelancer er jeg så heldig at jeg kan bestemme over tiden min, men noen ganger kan det oppstå møter eller deadlines. Kroppen min trenger den fysiske praksisen for at smertene ikke skal ta overhånd, og sjelen min trenger meditasjon for å være i balanse. Det er mitt daglige liv.

Nå er jeg i en mellom-periode der jeg holder på å endre yrkesretning. En fredag var det som et lys virkelig fikk meg til å våkne. Endelig så jeg veien klart foran meg: Min oppgave er å hjelpe andre. Gi veiledning og livsgnist til mennesker. Ja, jeg skal jobbe med ”hele mennesket”. Jeg skal være der for mennesker som ønsker å bli veiledet for å overvinne hindringer i en endringsprosess igjennom coaching og yoga. Få frem vikingånden som ligger i hjertet for å blomstre videre. Nå går jeg mot en spennende høst og gleder meg masse.

 

Hva gjør du når du ikke praktiserer yoga?

Fjellet! Jeg elsker norsk natur. Det kan enten være å gå i marka, sitte ved vannet å se utover eller bestige ny topper. Naturen er balsam for sjelen. Det er her jeg finner tilbake til kreativiteten og styrken. Mange nye idéer har kommet frem i lyset da jeg har vært ute i naturen. Sjelen får sin naturlige frihet, stresset forsvinner. Jeg kan nyte øyeblikket og omgivelsene, både alene og sammen med andre.

Utenom å være en fjellgeit skriver jeg om følelser og tanker. Jeg er med mennesker som elsker meg og har samme intuisjoner for livet. Jeg spiser det kroppen ønsker og når kroppen blir matet med kjærlighet er mitt sinn glad. Jeg koser meg med vin utover sene kvelder med venner. Jeg kan sitte i parken å se på mennesker eller bare kose meg på café med en god kopp kaffe.

 

Har du noen visdomsord du vil dele med oss?

Da jeg startet min reise for å bli en bedre versjon av meg selv – finne kjærlighet til meg selv lagde jeg et lite mantra. «Beveg deg mot de tingene du vil aller mest i ditt liv. Beveg deg mot ditt beste deg.» Disse ordene følger meg hver dag: Står både skrevet på bloggen og på speilet hjemme.

Mitt eneste råd til deg som ønsker en endring er: Bestem deg, og stå ved det. Det vil ta tid og krever mye arbeid, men på veien mot en bedre versjon av deg selv møter du mye godt.

 

Hva vil du si for å motivere andre til å begynne med yoga?

Start første møte med yoga på et yogastudio eller ta en privattime for å få riktig veiledning. Ikke stress med å få til alle stillingene. Pust og slapp av! Det kommer. Jobb der du er nå og stå i det. Prøv forskjellige timer og yogalærere. Den timen som passer meg, passer kanskje ikke deg og omvendt. I dag kan du også abonnere på online yoga. Da kan du trenene så mye du vil, når du vil, og du kan ta med praksisen hvor du vil. Gi yoga en sjanse!

 

Noe annet du vil dele med oss?

Nå som jeg har funnet roen og kjærligheten til meg selv, er jeg klar for å hjelpe andre. Den 6. september arrangerer jeg via YogaMagasinet.no DonasjonYoga for Gatemagasinet =Oslo og =Norge. Det å kunne hjelpe andre er noe jeg brenner for, og igjennom yogapraksisen har jeg nå selvtilliten til å gjennomføre dette.

En varme sprer seg til de gode menneskene som har vært ved min side, og sett lyset i meg. Gitt meg støtte og veiledning gjennom hele utviklingen. Takket være dere ser jeg livet mitt med nye øyne, og hver dag gir meg glede.

 

Vi sier tusen takk til Camilla Nicoline Vik for at hun delte sine yogaerfaringer og -betraktninger med oss.

Alle bilder er levert av Camilla Nicoline Vik

Legg igjen en kommentar