Lumi Yoga Teachers Club Presenterer Yogaprofilen

Yogalærer Beate Kristin Parnemann

 

Navn: Beate Kristin Parnemann

Studio: FeelgoodYoga 

Sted: Tjøme

Nettsted: FeelgoodYoga.no

Hvorfor startet du med yoga?
Jeg startet med yoga fordi ei venninne, som gikk på det, trodde det kunne passe for meg. Jeg har ME og hadde startet å bli litt bedre. Jeg ønsket noe jeg kunne starte rolig med og utvikle etterhvert. Det appellerte voldsomt til meg at yoga kunne gjøres i eget tempo og at det ikke var noe konkurranse. Bare det å være i ett rom med så mange mennesker var utfordrende i starten. Høre på lyden av yoga pusten, uyai, gjorde meg faktisk sint på førsten. Noe jeg heldigvis kan le av i dag. For nå er akkurat den pusten noe jeg virkelig verdsetter i praksisen min.

 

Hvordan har din yogapraksis endret livet ditt?
Den har endret livet mitt totalt. Jeg er i dag trygg i min ME og min egen verdi pga alt jeg har lært om meg selv når jeg er på yogamatta. Hvordan jeg har lært å lytte til kroppen og pusten hver gang. Prøve å respektere den og ikke egoet mitt som vil vil vil. Også har jeg lært å være takknemlig for alt den klarer i dag og ikke dømme. Familien og jeg har det bedre når jeg gjør yoga. Jeg blir rett og slett en bedre utgave av meg selv og gladere.

Jeg har også funnet ut at jeg er en del av ett fantastisk miljø. Har praktisert med mange lærere og i mange studioer, både i Norge og i utlandet, og alltid møter jeg flotte folk.

Også har det jo endret livet mitt at jeg fikk muligheten til å bli yogalærer. Jeg setter stor pris på å dele yogaens magi og helsebringende egenskaper til mine elever. Også er det flott å føle at jeg er bitte litt med i arbeidslivet.

 

Fortell oss om din yogalivsstil
Min yogalivsstil er ikke streng. Jeg er ikke vegetarianer og unner meg alt av mat og drikke jeg har lyst på. Jeg praktiserer meditasjon, chanting, pranayama og asanas i en skjønn forening når det måtte passe. Jeg har uker, og helse, hvor jeg praktiserer mye og andre uker hvor det blir mindre. Og det går helt fint.

 

Hva gjør deg til en god yogalærer?
Om jeg et en god lærer er vel opp til andre og bedømme? Men jeg har stor glede av å videreformidle, så godt jeg kan, den skatten yoga er for helsen. Forhåpentligvis skinner det igjennom på mine timer. Jeg håper elevene mine føler seg sett og at jeg har klart å oppfordre hver og en av dem til å nyte dagens praksis, lytte til kroppen og gi akkurat passe slik at når de lander i Shavasana kommer «Feelgood» følelsen. At de er glad for at de investerte i seg selv og at de har fått positivt påfyll i en ellers travel hverdag for de fleste.

 

Yogalærer Beate Kristin Parnemann action

 

Hva er ditt mest minneverdige yoga-øyeblikk?
Det er helt umulig å plukke frem ett øyeblikk. Det er SÅ mange og det kommer sikkert til å bli mange flere.

Men husker godt min første gjennomførte Ashtanga yoga klasse uten at jeg måtte ta ekstra pause i childpose. Det var pga ME viktig å gå sakte frem og bygge rolig opp energi og styrke, og i min 29 klasse klarte jeg en hel klasse for første gang. Det var også da det gikk opp for meg at NÅ har jeg funnet min greie!

Også var det flott, som ganske fersk yogini, å oppleve 50 personer sitte og chante OM i ca 30 minutter, i sitt tempo på woorkshop med John Scott i Oslo.

Det var også en stor seier, og supert minne, da jeg reiste alene til Rishikesh i India for en måneds TT der. Og gleden og stoltheten jeg følte på når jeg fikk sertifikatet vil jeg alltid huske.

Også er det utallige minner fra yogaklasser da jeg får ta del i når elever mestrer en asana de har jobbet mot og gleden de får når de mester f.eks. hodestående.

 

Hvordan får du din yogapraksis til å passe inn i hverdagen?
Siden jeg er 90% ufør med voksne barn har jeg god tid til å praktisere. Det er mer sykdommen min som begrenser meg. Men som sagt jeg er ikke så streng med meg selv og har en variert praksis så det går bra.

 

Hva gjør du når du ikke praktiserer yoga?
Jeg liker å gå tur i skogen, være ute med båten i den vakre skjærgården utenfor Nøtterøy og lese. Også bruker jeg mye tid på samvær med mine foreldre. Jeg er også veldig glad i å kose meg alene eller med venner. Også er jeg glad i å reise.

 

Har du noen visdomsord du vil dele med oss?
Nei det har jeg ikke akkurat. Men heller ett lite tips kanskje. Smil så ofte du kan, både til deg selv, din familie, dine venner og fremmede. Vi vet ikke hvordan andre har det akkurat nå og kanskje ditt smil reddet dagen til den du gav det til.

 

Hva vil du si for å motivere andre til å begynne med yoga?
Ikke ha for høye mål om å mestre alt med en gang. Yoga er som mye annet noe som skal læres. Og det finnes ett hav av muligheter. Mange former. Prøv deg frem. Finn din retning og din lærer. Tror nok du kommer til å finne ut at du ikke angrer for at du prøvde. Og vit at de fleste opplever stor helsegevinst ved kun en praksis i uken.

 

Noe annet du vil dele med oss?
Husk å nyte livet. Det er her og nå! Ikke vær så steng med deg selv. Vær raus mot deg selv og andre.

 

Alle bilder levert av Beate Kristin Parnemann

 

Er du yogalærer og vil være med i Lumi Yoga Teachers Club?

Les mer vår Lumi Yoga Teachers Club her>>