Yoga i Antarktis – et reisebrev

©Tekst og ©foto levert av Sirena De Tormenta

 

Yoga i Arktis med Manduka eKO yogamatte

«Er du våken?» hvisker Avi og rister i teltet mitt. Jeg bare grynter tilbake og hun trasker videre i snøen. Kl er 0645. Vi skal på yoga før jobb. Jeg åpner soveposen og kler raskt på meg. Gradestokken viser -29 på starten av sesongen. På med ull og dun. Eneste som hjelper i denne kulden.

Vel ute av teltet er jeg begynt å våkne til liv. Det er deilig å være ute av teltet før alle de andre i campen. Jeg ser Avis fotspor i snøen og følger dem. De går rett mot et større telt hvor vi har yoga. Men vi må være ferdig før 0800 for da blir teltet gjort om til frokost spising.

Matten er rullet ut og de fleste ytterklærne er tatt av. Jeg beholder som oftest ull trøye og stillongs på. For så varmt er det ikke ennå. Jeg kjenner roen senke seg når jeg sitter på matten og toner inn til en ny dag med nye opplevelser. Yoga hjelper.

Vi er en liten gjeng som gjør det så ofte som vi klarer før dagen begynner. Og jeg kjenner at det er bra. Bra for kroppen, bra for velværet og ja kanskje bra for de andre rundt meg også.

Etter yoga er det frokost og planlegging av dagen. Det er mye å gjøre når man bor og jobber i en teltcamp i den Antarktiske sommeren på en isbre. Da er det godt å ha stått opp og begynt dagen med yoga.

Vi slår opp telt, vasker, smelter snø til matlaging og hygiene og måker snø foran teltene og andre oppgaver for å holde en camp gående. Og vi elsker det. Føle snøen knake under beina, og se de vakre fjellene rundt oss som kun et fåtall av mennesker har besteget. Ja det er her man er i ett med naturen. Sover ute, spiser ute og jobber ute. Ingen internett, ingen telefon og ingen TV. Og det føles bra, ja faktisk nødvendig.

I desember er sommeren kommet på det hvite kontinentet. Da er det så «varmt» at man kan snike seg til å prøve noen asanas ute i snøen. Men kun om det er vindstille. De dagene drømmer man tilbake til når man står i en bråkete bygate midt i sivilisasjonen hvor biler og mennesker freser rundt med hodene i telefonene.

Bildegalleri yoga i Antarktis

Yoga i Arktis

Yoga i Arktis

Yoga i Arktis

Yoga i Arktis

Yoga i Arktis

Yoga i Arktis

Yoga i Arktis

Yoga i Arktis

Manduka eKO yogamatte finner du her

Sjekk også ut Sirena De Tormenta sin instagramkonto @Fantasiren