Velg riktig yogamatte for hot yoga

Velg riktig yogamatte for hot yoga

I hot yoga, eller hvilken som helst yogaform som gjøres i et oppvarmet rom, gjelder det i hovedsak to hovedfaktorer som er viktige når vi velger yogamatte, nemlig mattegrep og renslighet.

Gummimatter er det beste alternativet, men avhengig av hva det er laget av. Naturgummi er ideell for hot yoga på grunn av grepet som det gir når yogamatten er våt av svette. Det er heller ikke en dårlig ide å ha et håndkle i nærheten.

Våre valg: Manduka GRP yogamatte eller Manduka PRO yogamatte.

Fordelene med yogamatten Manduka GRP er at den er ekstremt tett og romslig yogamatte som har uovertruffen komfort og pute, 6mm tykk. Med sine antiskliegenskaper holder den deg på plass uansett hvor mye du svetter i din praksis. Perfekt matte for Hot Yoga.

Fordelene med yogamatten Manduka Pro er at den i tillegg til sin behagelige tykkelse som virker dempende på knær/ledd, ligger stødig på gulvet og gir deg en god praksis. Denne matten er laget av plast og har livstidsgaranti. Manduka har også en litt lettere variant, PROlite. PRO og PROlite gir deg en bedre yogapraksis dersom du velger å bruke et yogamattehåndkle

Svetter du så «mye» at yogamatten din blir glatt så kan det være lurt å vurdere et yogamattehåndkle uansett hvilken matte du velger.

Her er de andre guidene over hvilke yogamatter som passer til de ulike yogaformene:

Velg riktig yogamatte til ashtanga yoga

Velg riktig yogamatte til hatha yoga

Velg riktig yogamatte til vinyasa yoga

Velg riktig yogamatte til yin/restorativ yoga