Velg riktig yogamatte for hot yoga

Velg riktig yogamatte for hot yoga

I hot yoga, eller hvilken som helst yogaform som gjøres i et oppvarmet rom, gjelder det i hovedsak to hovedfaktorer som er viktige når vi velger yogamatte, nemlig mattegrep og renslighet.

Gummimatter er det beste alternativet, men avhengig av hva det er laget av. Naturgummi er ideell for hot yoga på grunn av grepet som det gir når yogamatten er våt av svette. Det er heller ikke en dårlig ide å ha et håndkle i nærheten.

Våre valg: Manduka eQua Hot yogamatte, Manduka GRP yogamatteJade Yoga Harmony yogamatte eller Liforme yogamatte

Fordelene med yogamatten Jade Harmony er at den har et godt grep i tillegg til sin behagelige tykkelse som virker dempende på knær/ledd, ligger stødig på gulvet og gir deg en god praksis. Denne matten er laget av naturgummi og slites naturlig etter hvor mye du bruker den.

Fordelen med yogamattene fra Liforme er at de har et stødig og sikkert grep. De er laget av naturgummi og har det unike AlignForMe systemet med praktiske justeringsmerkene som veileder deg til bedre justering i yogaposisjonen.

Fordelene med yogamatten Manduka GRP er at den er ekstremt tett og romslig yogamatte som har uovertruffen komfort og pute, 6mm tykk. Med sine antiskliegenskaper holder den deg på plass uansett hvor mye du svetter i din praksis. Perfekt matte for Hot Yoga.

Svetter du så «mye» at yogamatten din blir glatt så kan det være lurt å vurdere et yogamattehåndkle.

Her er de andre guidene over hvilke yogamatter som passer til de ulike yogaformene:

Velg riktig yogamatte til ashtanga yoga

Velg riktig yogamatte til hatha yoga

Velg riktig yogamatte til vinyasa yoga

Velg riktig yogamatte til yin/restorativ yoga