Velg riktig yogamatte for hatha yoga

velg riktig yogamatte for hatha yoga

For deg som praktiserer hatha yoga er det viktig å velge en stabil matte som gir deg godt grep. Hatha-klassene er oftest en rask og fysisk krevende praksis. Du sannsynligvis ikke vil svette så mye som du ville vil gjøre i en hot yogaklasse eller en asthanga klasse, men du må velge et materiale på yogamatte som ikke vil la svette håndflater ødelegge din praksis.

Vårt valg: Manduka eKO yogamatte, Manduka GRP yogamatte eller Lumi Yoga Namasté kork yogamatte

Fordelene med Lumi Yoga Namasté kork yogamatte gir deg din yogapraksis på naturens eget materiale. Kork kjennes deilig mot huden og gir deg et godt grep også når du er svett på hender og føtter.

Fordeler med Manduka eKO yogamatte er at den har et meget godt grep med et mønster som er formet som sjøgress. Den er laget i naturgummi og kan lett resirkuleres.

Fordeler med yogamatten Manduka GRP er at den er ekstremt tett og romslig yogamatte som har uovertruffen komfort og pute, 6mm tykk. Med sine antiskliegenskaper holder den deg på plass uansett hvor mye du svetter i din praksis.

Fordelen med Jade Harmony er at de gir deg et godt naturlig grep. Praktiserer du ofte så slites matten, men bruk den gjerne på begge sider. Jade Harmony, og de andre modellene, er laget av naturgummi og Jade planter et tre for hver yogamatte som selges.

Svetter du så “mye” at yogamatten din blir glatt så kan det være lurt å vurdere et yogamattehåndkle.

Her er de andre guidene over hvilke yogamatter som passer til de ulike yogaformene:

Velg riktig yogamatte til ashtanga yoga

Velg riktig yogamatte til vinyasa yoga

Velg riktig yogamatte til yin/restorativ yoga

Velg riktig yogamatte til hot yoga