Velg riktig yogamatte for ashtanga yoga

velg riktig yogamatte for ashtanga yoga

 

Praktiserer du ashtanga yoga så vil du ha best utbytte av en yogamatte av høy kvalitet. Dette er en yogaform hvor mange «sliter ut» mattene slik at de må byttes ofte dersom man har en regelmessig yogapraksis.

Dersom du ønsker en yogamatte som varer lenge bør du se etter en yogamatte som har en kompakt form samtidig som den virker støttende under praksis. Ofte vil disse mattene være noe tyngre enn andre matter.

Våre valg av yogamatter

Lumi Yoga korkmatte, Jade Elite S yogamatteManduka eKO yogamatte, Manduka GRP yogamatte eller Manduka Pro yogamatte

Fordelen med Lumi Yoga korkmatten er at den gir deg et meget godt grep også når du svetter og matten blir våt. Samtidig er kork er antimikrobiell og dreper bakterier og lukt.

Fordelene med yogamatten Jade Elite S er at den i tillegg til sin behagelige tykkelse som virker dempende på knær/ledd, ligger stødig på gulvet og gir deg en god praksis. Denne matten er laget av naturgummi og slites naturlig etter hvor mye du bruker den.

Fordelen med Jade Harmony er at de gir deg et godt naturlig grep. Praktiserer du Asthanga ofte så slites matten, men bruk den gjerne på begge sider. Jade Harmony, og de andre modellene, er laget av naturgummi og Jade planter et tre for hver yogamatte som selges.

Fordeler med Manduka eKO yogamatte er at den har et meget godt grep med et mønster som er formet som sjøgress. Den er laget i naturgummi og kan lett resirkuleres.

Fordelene med yogamatten Manduka GRP er at den er ekstremt tett og romslig yogamatte som har uovertruffen komfort og pute, 6mm tykk. Med sine antiskliegenskaper holder den deg på plass uansett hvor mye du svetter i din praksis.

Fordelene med yogamatten Manduka Pro er at den i tillegg til sin behagelige tykkelse som virker dempende på knær/ledd, ligger stødig på gulvet og gir deg en god praksis. Denne matten er laget av plast og har livstidsgaranti. Manduka har også en litt lettere variant, PROlite.

Svetter du så “mye” at yogamatten din blir glatt så kan det være lurt å vurdere et yogamattehåndkle.

Her er de andre guidene over hvilke yogamatter som passer til de ulike yogaformene:

Velg riktig yogamatte til hatha yoga

Velg riktig yogamatte til vinyasa yoga

Velg riktig yogamatte til yin/restorativ yoga

Velg riktig yogamatte til hot yoga