Mala Spirit Meditation Mala halskjede yogasmykke for meditasjon

Jording
Pust inn, pust ut … Ta frem yogamatten, tepper, bolster og blokker. Finn en behagelig sittestilling og sitt med ryggen rett. Kjenn at du jorder deg med matten. Lukk øynene forsiktig eller mys med et halvåpent ufokusert blikk før du å dykker innover.

Velg ditt Mantra
Ta deg tid til å velge et mantra som veileder deg gjennom din meditative praksis. Hva førte deg til din yogamatte i dag? Hvilken intensjon satte du i morges da du våknet? Hvilke følelser vekker ditt mala-smykke i deg? Din intensjon er personlig for deg. Det kan være en tanke, et ord, en setning eller sang. Når du har valgt ditt mantra, syng den høyt eller stille for deg selv.

Japa-meditasjon
Hold ditt mala-smykke (halskjede) i din høyre hånd slik at det draperer/ligger mellom tommel og langfinger. Starter med gurusteinen (den store steinen), forsiktig ruller du hver perle/stein/frø mens du gjentar ditt mantra. Gjenta dette 108 ganger, eller til du kommer tilbake gurusteinen. Les mer om Japa-meditasjon her.

Yogapraksis
Plasser ditt mala-smykke på toppen av yogamatten. La ditt mantra og intensjon strømme gjennom deg og veilede deg gjennom asanas. Hvis du føler at du mister deg selv under din fysisk trening, bruke intensjonen du satt med mala-smykket for å bringe deg tilbake til nåtiden. Det er flere definisjoner av asana (yogaposisjon), men en av de fineste synes jeg er er ”posisjon for meditasjon”.

Savasana
Avslutt din yogapraksis på yogamatten med en deilig savasana.
Du kan velge å avslutte med en ny runde med Japa-meditasjon for å fullføre sirkelen.

Mer om meditasjon
Vi har vårt eget nettbaserte meditasjonsstudio; LumiMeditation.com som du kan sjekke ut. Her er det mange forskjellige meditasjoner som en rekke mindfulness-meditasjoner og andre godgjørende meditasjoner.