Hvorfor tallet 108?

Lumi Spirit tender heart malaTallet 108 er har flere betydninger og historier. Noen tror at menneskets sjel har 108 stadier. Andre forbinder dette om at det er mulig (anbefales overhode ikke) med bare 108 pust om dagen mens de er i dyp meditasjon. Uansett hvem du spør så vil nok svaret være forskjellig hver gang.

Sannheten er at betydningen av de 108 steinene på ditt Lumi Spirit mala-halskjede er åpen for tolkning. Ingen fasit. Du tar til deg den betydningen du føler er riktig for deg. Den kan variere avhengig av hvordan du føler deg akkurat nå og hvor du vil. Den aktive tilstedeværelsen i ditt liv gir deg utgangspunktet for hva du trenger å fokusere på og tilføre.

Våre Lumi Spirit mala-halsbånd består av 108 steiner, ofte med en guru-stein og eventuelt en farget dusk. Steinene er som regel rudraksha (forsteinede frø), rudrani og disse kombineres med ulike halv-edelstener samt noe gull og sølv.

Meditasjon med mantra
Etter ble mala-smykkene brukt som et verktøy i meditasjon med mantra (Japa-meditasjon). Dette synes er en god idé siden vi her mediterer daglig. Vi har oss vårt eget nettbaserte meditasjonsstudio, LumiMeditation.com

Våre Lumi Spirit mala-smykker er håndlaget slik at man kan meditere med mantra – en lyd eller en rekke ord. Les mer om Japa-meditasjon her. De er også velsignet av balinesiske munker før de kommer til oss.

Når du bruker mala-steiner i meditasjon og chanter ditt mantra stille sies det at du er ferdig når du har gjort det 100 ganger. De siste 8 steinene er der i tilfelle det oppstår en feil men også for å sikre bedre konsentrasjon.

Intensjoner, affirmasjoner og manifestasjoner 
Dette utelukker ikke at vi også tror at mala-steinene, som er vakre i seg selv, har sine egne betydninger for å sette intensjoner, affirmasjoner og manifestere. Du trenger altså ikke å meditere med mala-halskjedet, men det kan gi deg livsfilosofiske påfyll.

Chakraene
En av våre favoritt-forklaringer for 108 steiner på et mala-halskjede er relatert til de syv energipunktene som kalles chakra i kroppen vår. Det antas være 108 energilinjer som knytter seg til hjertet. En av dem er antatt å være veien til vår selvrealisering.

Alfabetet
Mange velger å resitere sitt mantra i sanskrit som er et gammelt indisk skriftspråk som ofte også brukes i yogaundervisning. Saksrit-alfabetet består av 54 bokstaver. Hvert bokstav har en feminin og maskulin versjon – summen, 108.

Indiske gudinner
Det sies å være 108 indiske gudinner

Sol og jord
Solens diameter er 108 ganger jordens diameter. Avstanden fra solen til jorden er 108 ganger solens diameter.