Kundetest av yogamatten Manduka GRP

Test av yogamatten Manduka GRP

Kundetest av yogamatten Manduka GRP

Da var det tid for tilbakemelding: Matten har vært med meg gjennom endel yoga økter. Alt fra veldig rolig til mer svettende varianter. Her er hva mine tanker rundt matten er etter å ha prøvd den ut litt.

På mange måter minner den om pro matten som beskrives som verdens beste matte. Da den har en god demping og ligger veldig godt på gulvet. Den ligger faktisk helt støpt på gulvet så overgår pro matten der. Tjukkelsen gjør at den er veldig skånsom mot kroppen i alle mulige stillinger, og føles veldig bra på arm-balanser o.l. Svette håndflater er ikke noe problem da grepet innfrir i mye større grad enn PRO-matten og eKO lite matten (og alle andre matter jeg har testet). Jeg føler jeg står trygt og godt i alle asanaer.

Min personlige utfordring har vært å gå opp i hjulet på slutten av økten når jeg er veldig svett, da jeg fortsatt er litt stiv i skulderpariet og løfter meg kanskje litt mer skeivt opp enn de som har praktisert lenge og ikke har en lang bakgrunn med andre idretter som judo og mye styrke trening. Men på denne matten så klarte man løfte seg opp uten å føle grepet sklir litt. Noe som er veldig ødeleggende for å klare komme opp og finne et best mulig stabilt hjul.

Den er absolutt på høyde med asanas sin korkmatte, og når jeg blir litt mer kjent med den tipper jeg vil si at jeg er like trygg når jeg jeg løfter meg opp i hjulet, som på korkmatten. pr dags dato er den rett ved. Men det lille jeg føler korkmatten vinner på grep, tar Manduka igjen på slitestyrke. Jeg ser ikke for meg denne matten bli slitt ned på samme måte som korkmatten på sikt vil. Denne virker like robust her som PRO-mattene. Det er helt klart en matte jeg kommer til å bruke mye framover. Og om den skulle vise seg at den er litt “glattere” når svett håndflate mot svett matte, kan man bare tørke bort den svetten som ikke har rukket trekke inn i matten.

Til tross for utmerket grep, er det “glatt” og fin. Så ved gjennomhopping i vinasya, om du subber litt borti matta med bukse. Så blir du ikke kraftig bremset, som f.eks. eKO lite med sjøgress-mønsteret.

Terningkast 5/6 med muligheter til å bli en rein 6 når jeg er enda mer vant med matten. Med andre ord, jeg beholder den uten tvil. Kongematte og uten tvil Mandukas beste produkt.

Tusen takk. Namasté
Harald Angen Michaelsen

Sjekk ut yogamatten Manduka GRP her>>