Kremet grønn ertesuppe fra Elins kjøkken
Denne suppen er bare knallgod! En ordentlig deilig kremet suppe du vil nyte deg igjennom hver bit. Denne oppskriften passer til 2-3 personer og er en fullverdig middag det er verdt å prøve❤️
Ingredienser:
- 800g frosne erter
- 8-9 dl kraft (2 terninger grønsaksbuljong)
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 hakket frisk chili
- smør til steking
- 2 gode skviser av en sitron
- crème fraiche
- Salt, pepper og en klype timian for smak
Slik gjør du:
Start med å koke opp kraften.
Mens denne kokes, kutter du opp løk, hvitløk og chili og steker dette på middels varme med litt smør i en dyp stekepanne til løken er gyllen.
Når kraften er ferdig kokt opp, tilsetter du væsken i løkblandingen og lar dette koke i 3 minutter.
Tilsett så de frosne ertene og la dette koke i ytterligere 15 minutter til ertene er møre.
Nå heller du hele blandingen og en god «dæsj» crème fraiche i en blender og kjører til massen er jevn og myk.
Smak til med salt, pepper, timian og sitron.
Nå er det bare å kose seg og nyte!
Ingredienser til kremet ertesuppe.