Hva er den internasjonale yogadagen?

den internasjonale yogadagen

Den internasjonale yogadagen / International Day of Yoga

Tema for den internasjonale yogadagen 2022 – Yoga for menneskeheten

COVID-19-pandemien har vært en menneskelig tragedie uten sidestykke. Utover dens umiddelbare innvirkning på fysisk helse, har COVID-19-pandemien også forverret psykologisk lidelse og psykiske helseproblemer, inkludert depresjon og angst. Dette har fremhevet det presserende behovet for å ta tak i den psykiske helsedimensjonen ved pandemien, i tillegg til de fysiske helseaspektene.

Folk over hele verden omfavnet yoga for å holde seg friske og for å bekjempe sosial isolasjon og depresjon under pandemien. Yoga spiller også en betydelig rolle i psykososial omsorg og rehabilitering av COVID-19-pasienter i karantene og isolasjon. Det er spesielt nyttig for å dempe deres frykt og angst.

I tillegg til menneskelig lidelse, har COVID-19-pandemien også fremhevet flere viktige sårbarheter ved de økonomiske og utviklingsmessige modellene til land rundt om i verden. Fremtidig velstand krever at medlemslandene gjenoppbygger seg annerledes når de kommer seg etter covid-19-pandemien.

Essensen av yoga er balanse – ikke bare balanse i kroppen eller det mellom sinn og kropp, men også balanse i det menneskelige forholdet til verden. Yoga legger vekt på verdiene oppmerksomhet, måtehold, disiplin og utholdenhet. Når yoga brukes på samfunn og samfunn, tilbyr yoga en vei for bærekraftig livsstil.

Yoga kan være et viktig instrument i menneskehetens kollektive søken for å fremme bærekraftig livsstil i harmoni med planeten Jorden. I tråd med denne ånden er temaet for årets feiring av Yogadagen «Yoga for menneskeheten».

Yoga for alle

Yoga er en gammel fysisk, mental og åndelig praksis som oppsto i India for flere tusen år siden. Ordet “yoga” kommer fra sanskrit og betyr å bli med eller forene og symboliserer foreningen av kropp og bevissthet. Men hva er så historien bak den internasjonale yogadagen?

Som en anerkjennelse for sin universelle appell bestemte FN i 2015 at 21. juni skal være den internasjonale yogadagen. Det var den indiske statsministeren Mr. Narendra Modi som foreslo datoen 21. juni, da dette er årets lengste dag på den nordlige halvkule og har en spesiell betydning i mange deler av verden.

Den internasjonale yogadagen tar sikte på å øke bevisstheten til folk over hele verden og synliggjøre de mange fordelene med en yogapraksis. Og den første Internasjonale yogadagen ble arrangert i 2015.

Stadig flere oppdager fordelene ved yoga

Mange finner glede av å praktisere yoga jevnlig og stadig flere idrettsutøvere legger inn yogaøkter for å bedre sine prestasjoner. Yoga blir for eksempel stadig mer populært for fotballspillere. Samtidig så oppdager også andre yrkesgrupper som håndverkere, folk som jobber mye ved en kontorpult, i industrien osv. stor fysisk og mental velvære ved å ha en jevnlig yogapraksis.

Yoga og meditasjon hører sammen

I dag praktiseres det yoga i en rekke ulike former som for eksempel Ashtanga, Hata, Yin og så videre rundt om i verden og populariteten bare øker. Yoga og meditasjon hører sammen. Et par, om ikke det er definisjoner, så føles følgende fint; “hver asana er en posisjon for meditasjon” og “yoga er en forberedelse for kropp og sinn til en sittende meditasjon”.

Les mer her:
FN
Wikipedia