Glatt yogamatte

Sliter du med glatt yogamatte?

Her er noen tips dersom du har en glatt yogamatte. Så du ikke sklir rundt på matten som Bambi på isen.

Utgangspunktet er at du ikke må ha fuktighetskrem på hender og føtter (eller rester av dette) før du har din yogapraksis. Dette kan bidra til å gjøre yogamatten glattere.

Tips 1
Vask yogamatten med en 50/50 blanding av eddik og vann. Dette hjelper i de aller fleste tilfellene.

Tips 2
Strø grovkornet havsalt på yogamatten, rubb dette forsiktig på matten, skyll av og tørk av yogamatten med en våt klut og la matten tørke. Avhengig av hvor glatt matten er for deg så kan det være nødvendig å gjøre dette flere ganger. Har hørt at noen også bruker sandpapir i stedet for havsalt, men om du gjør dette så gjelder ikke livstidsgarantien på PRO-mattene.

Tips 3
Dersom det er svette på hender og føtter som bidrar til at du sklir på yogamatten kan det være lurt å kjøpe et yogamattehåndkle som legges oppå yogamatten som du bruker når du har stående øvelser.

Tips 4
Det er viktig med jevnlig rengjøring av yogamatten din. Hver gang du bruker den så legger du igjen døde hudceller, fett og svette på matten. Summen av dett over tid gjør yogamatten glatt. Så gjør det enkelt og følg Tips 1 over. Det er selvfølgelig viktig hygienisk å ha en ren yogamatte også.

Tips 5
Tips for glatt matte: Skrubb med skuresvamp uten såpe, og så med microfiberklut. Nå er er matten min helt fantastisk og ikke glatt.

Har du noen andre tips for glatte yogamatter, så tips oss gjerne!